Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Accessibilitat cognitiva per a les eleccions al Parlament de Catalunya

Accessibilitat cognitiva per a les eleccions al Parlament de Catalunya

Aquest cap de setmana, se celebren eleccions per a escollir el nou President de la Generalitat de Catalunya. Enmig d’un context social més incert i canviant que mai, és necessari garantir l’accessibilitat cognitiva de totes les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats. En el marc de la campanya “No som Invisibles. Tenim vot”, i amb aquesta voluntat, des de Dincat, la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual, han preparat diversos documents que ajuden a apropar la informació a tothom, fent-la més comprensible.

Propostes dels partits polítics

En primer lloc, el passat 19 de gener, representats dels diferents partits polítics elegibles van participar al Debat electoral que va organitzar Dincat, on van poder exposar quines són les seves propostes per els pròxims anys en relació amb el sector de la discapacitat. Podeu recuperar-lo aquí.

En aquesta mateixa línia, en l’espai web dedicat a les eleccions al Parlament de Catalunya, podeu trobar un document que aglutina un recull de les principals propostes dels partits polítics en el marc de la discapacitat. Al llarg de 45 pàgines, es sintetitzen les propostes polítiques sobre diferents matèries: serveis socials, model d’atenció residencial, prestacions socials, llistes d’espera, educació, ocupació i inserció social, accessibilitat, habitatge, vida independent, sanitat i reconeixement del sector.

Per unes eleccions més accessibles

A més, Dincat també proporciona una Guia per entendre el procés de votació on s’explica, per exemple, què és el cens electoral, qui forma les meses electorals, què és la Junta Electoral, qui compta els vots o si tots els vots són vàlids, entre d’altres.

És molt important garantir l’accessibilitat cognitiva en època d’eleccions i és per això que també Dincat ofereix, en aquest sentit, una guia amb recomanacions per les administracions i els partits polítics. L’accessibilitat cognitiva és fer el món més fàcil d’entendre. D’aquesta manera, les persones amb dificultats de comprensió poden participar millor.

Ja per últim, si ets interventor o apoderat, des de Dincat han preparat un document amb 10 pautes per donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament per exercir el seu dret a vot, o el deure cívic com a membre de la mesa electoral. A més, també pots veure un vídeo amb conseller per ser un interventor o apoderat inclusiu:

Tots els continguts s’ofereixen en format Lectura Fàcil, una manera de crear documents fàcils d’entendre per tal de treballar per seguir garantint l’accessibilitat cognitiva a totes les persones. Podeu trobar-los disponibles a l’espai específic de la seva plana web.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat