Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Què és l’Accessibilitat Cognitiva?

Què és l’Accessibilitat Cognitiva?

L’accessibilitat cognitiva és la característica dels elements que ajuda a millorar la comprensió de les persones. Són aquells requisits dels quals ha de disposar l’entorn perquè qualsevol persona amb especials dificultats pugui comprendre-ho de manera eficaç. Aquesta característica pot ser aplicada en qualsevol producte, servei, lloc, objecte o instrument que pugui ser comprensible.

L’accessibilitat cognitiva és que les coses siguin fàcils d’entendre

L’accessibilitat cognitiva ha de ser un dret primordial perquè les persones amb dificultats de comprensió o aprenentatge puguin tenir una plena inclusió en el seu desenvolupament diari.

 

Per què i per a qui és important l’accessibilitat cognitiva?

L’accessibilitat cognitiva va dirigida sobretot a certs col·lectius que poden tenir dificultats de comprensió, com és el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental, persones adultes amb problemes cognitius o amb problemes d’aprenentatge, persones analfabetes, persones estrangeres que no saben parlar bé l’idioma o no entenen la seva cultura o persones que pateixen problemes d’estrès, entre d’altres.

Tenir un entorn adaptat és primordial perquè les persones amb discapacitat i especials dificultats puguin reconèixer i comprendre allò que les envolta. Així, entenem els seus impediments en la manera d’interactuar amb l’entorn. Aquest tipus de limitacions inhabiliten les funcions per a la seva vida diària. A més, els costa aprendre habilitats socials i intel·lectuals que actuïn en diferents situacions.

Per això, l’accessibilitat cognitiva és molt important per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Els permet participar, opinar i prendre decisions sobre les activitats de la vida diària. Així mateix, els facilita la interacció social i també els fa ser més autònomes.

Adjuntem un document explicatiu en Lectura Fàcil, elaborat per Dincat, sobre què és l’accessibilitat cognitiva, quines coses poden ser fàcils d’entendre, per què és important i a qui beneficia.

Femarec i l’Accessibilitat cognitiva

A Femarec treballem des de fa temps per fomentar que tots els nostres continguts siguins accessibles per a totes les persones que atenem. A més, estem en procés de tràmit de certificació de qualitat en Lectura Fàcil.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CA ES
Accessibilitat