Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Des de 1991 canviant el món

30 anys treballant per la cohesió social i el medi ambient.

A Femarec portem trenta anys treballant per construir una societat més justa, solidària i respectuosa amb la diversitat a través de fórmules de lluita contra l'exclusió, eficaces i sostenibles, que permetin aportar noves propostes d'integració social, laboral i cultural per aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat o en un alt risc d'estar-ho, per tal d'assegurar-ne una atenció sistematitzada i de qualitat.
Així mateix, també treballem per a la preservació del medi ambient engegant projectes que prioritzin la minimització, la reutilització i/o el reciclatge dels residus que genera la societat.

Dades més destacades aconseguides entre el 1991 i el 2021

Persones vulnerables ateses

+50.000

Persones inserides al mercat laboral

+15.000

Persones formades

+180.000

Cursos realitzats

+15.000

Tones de residus gestionats

+80.000

Vídeo corporatiu dels 30 anys de Femarec

Història del Projecte Femarec

Femarec 1991

Rabassa

Carrer Rabassa, 44, Gràcia - Barcelona

Descarrega't el resum de la nostra trajectòria

Una breu síntesi dels principals objectius i fites assolides en aquests 30 anys

Espai Femarec 2021

Espai Femarec, dibuix

Torrent de l'Estadella, 46, El Bon Pastor - Barcelona

Cronologia

L’any de la resistència

La Covid-19 marca un abans i un després en les nostres vides. A Femarec resistim i ens mantenim dempeus, conservant tot el nostre personal en plantilla, fomentant el teletreball durant els mesos de confinament i implementant tota mena d’accions d’atenció a les persones en modalitat virtual. Malgrat la pandèmia, seguim…Read More

Nou Espai Femarec

El 2018 ens fan fora dels locals on hi havia el Centre Especial de Treball. Fem de la necessitat una oportunitat: ens unifiquem, ampliem i modernitzem les instal·lacions. Amb els nostres propis recursos fem realitat un somni i preparem l’entitat pel futur.

Trencant barreres

Constituïm la companyia Pot Teatre amb el repte que s’insereixi en els circuïts culturals del país, culminant una tasca que fem des del 1996 de rehabilitació personal amb el teatre.

Qualitat de vida

Promocionant l’autonomia personal i l’envelliment saludable de les persones amb discapacitat, aconseguim augmentar i mantenir nivells òptims de benestar personal.

Club de la feina

La inserció al mercat laboral és la principal fita de les nostres actuacions. Per això, aprofitant la borsa de treball amb centenars d’empreses que hem anat construint al llarg dels anys, establim un espai permanent de suport a la recerca activa de feina de totes les persones usuàries del projecte.

Innovem

Dissenyem i desenvolupem els primers itineraris personalitzats d’inserció per a persones especialment vulnerables amb el projecte Ocupa’t.

Gestió de la qualitat

La qualitat de tot el que fem ha estat sempre una fixació a Femarec perquè de la nostra actuació depèn el futur de moltes persones. Per demostrar-ho, ens hem anat certificant en qualitat, en medi ambient, en destrucció confidencial, en diverses formacions i en lectura fàcil.

Fem xarxa

Després d’anys de col·laborar amb entitats del sector, promovem la creació de federacions i associacions d’entitats, estructurant el sector d’atenció a les persones i contribuint a crear sinergia entre projectes similars o complementaris.

Donem veu a qui no en té

Teixim complicitats amb persones rellevants en diversos àmbits socials i culturals que es converteixen en les nostres ambaixadores.

Centrats en la persona

Obtenim els primers èxits en relació a una vida autònoma i una sexualitat activa amb les persones amb discapacitat i especials dificultats. El nostre suport social a les persones usuàries i les seves famílies aconsegueix projectes de vida que trenquen estereotips.

Sumem

Impliquem el sector econòmic en el nostre projecte, creant la fundació Femarec amb la crida a la solidaritat responsable, molt abans que es parlés de la RSC.

Treball protegit

Som les pioneres en la inserció de persones amb Trastorn Mental Sever en Centre Especial de Treball gràcies a la creació d’un servei de rehabilitació en salut mental vinculat al nostre recurs laboral.

Treball amb Suport

Inserim persones amb discapacitat intel·lectual a l’empresa ordinària, acompanyant-les al llarg de la seva vida activa.

Professionalitzem

Som les precursores en la formació continuada en els serveis d’atenció a les persones, qualificant als seus professionals.

Un projecte social, ambientalment útil

Creem el Centre Especial de Treball, dedicat a la recollida selectiva de residus, molt abans que existís cap llei en aquesta matèria. Poc després generem noves línies de producció relacionades amb la recuperació de diversos dispositius i maquinària, augmentant la dificultat de les tasques de les persones usuàries.

Creixem

Incorporem a dones i a joves en situació de vulnerabilitat en les nostres actuacions d’inserció. Més tard, atenem d’altres col·lectius com les persones immigrades o en risc de pobresa.

Aprendre fent

Aconseguim recursos per formar en un ofici a persones amb discapacitat intel·lectual. La formació es fa a mida segons les competències necessàries per inserir-se a la feina amb el mètode que avui es coneix com aprenentatge significatiu.

Una fita per celebrar!

El 14 de desembre de 2021, totes les persones que conformem Femarec, vam participar en una gran celebració. Per unes hores vam convertir-nos per sorpresa en participants d’un espectacular concurs de televisió on competíem per aconseguir fer els avions de paper que volessin més lluny, més estona i amb més precisió.

Una extraordinària jornada que ens va servir per cohesionar més l’entitat i felicitar-nos per tot el treball realitzat en aquests trenta anys.

avionet_3

L'avió de paper, el símbol de Femarec

L’avió de paper ha esdevingut el nostre símbol perquè exemplifica a la perfecció com, a partir d’un material o d’una circumstància molt modesta, si és tracta amb destresa i cura, es pot aconseguir tot, fins i tot una cosa tan màgica com volar.

Galeria de fotografies de la celebració dels 30 anys

#iseguim

Blog dels 30 anys

30 anys #iseguim!
El dia que Femarec va alçar el vol!
Lloc

Adreça

Torrent de l'Estadella, 46
08030 Barcelona
about2-img-12

Telèfon

93 415 94 17 / 93 284 64 69
about2-img-13

Email

femarec@femarec.cat
comercial@femarec.cat
Accessibilitat