Un projecte al servei de les persones i del medi ambient
LogoFemFutur_Transp-ombra

La gran diada
de Femarec!

NoiaSaludantt

El 20 de març celebrem la Jornada FemFutur, la diada anual de Femarec, el dia en que obrim les nostres portes de bat a bat per mostrar i difondre a tots nivells la tasca que duem a terme. En aquesta ocasió, el fil conductor de la jornada ha estat la celebració dels 30 anys del Cente Especial de Treball.

Ens han acompanyat en aquesta festa persones vinculades al Projecte Femarec com usuàries, familiars, treballadores, clientes, proveïdores, patrones i ambaixadores de la Fundació, entitats del Tercer Sector, així com representants de les principals institucions de casa nostra.


Al llarg del matí han conegut el centre, recorrent els seus 15.000 m
2 dedicats al benestar de les persones i a la cura del medi ambient i tot animat per les extraordinàries Mon Plans i Àlex Gonzàlez de La Cubana.

A través d’una visita guiada per diversos punts d’interès al llarg de tot l’Espai Femarec, participant en una pila d’activitats per interactuar i conèixer de primera mà els nostres principis rectors i les accions que duem a terme diàriament a la nostra entitat.

Galeria d'imatges

icona_fotos

Centre Especial de Treball,
30 anys promovent
l'economia verda

Femarec, des de sempre, ha vinculat la labor d’inclusió social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió amb la cura del medi ambient entenent que, a més d’ésser perfectament compatibles, un projecte és més beneficiós per a la col·lectivitat si resol alhora més d’una problemàtica.

Fidels a aquest principi, el Centre Especial de Treball (CET) de Femarec, inaugurat el 1993, va ser pioner en el foment del que avui coneixem com a economia circular o economia verda. Des dels nostres inicis vam entendre que calia treballar per una convivència sostenible entre el desenvolupament econòmic, la preservació del medi ambient i la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i especials dificultats, a través d’activitats productives alineades amb les 4R de l’ecologia: reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar. Enguany, que celebrem el seu 30è aniversari, volem fer èmfasi i reivindicar aquest punt ja que en aquell moment es tractava d’un concepte molt innovador i sense referents on emmirallar-se.

Cal tenir present que, a començaments dels anys noranta, no existia encara a casa nostra cap legislació específica sobre recollida selectiva i vam haver de cercar models aplicats en altres països europeus com Alemanya o els Països Baixos, i que la inserció laboral de les persones amb discapacitat mental i/o trastorn mental era encara molt limitada i restringida a feines molt poc qualificades i amb molt poc contacte i interacció amb el públic. Actualment, el CET dóna feina de qualitat a prop de 150 persones amb discapacitat i desenvolupa 12 activitats productives diferents per a més de 1500 empreses, sent la Recollida Selectiva la més destacada amb un volum anual de més de 4.000 TM de residus gestionats.

És per això que ens complau molt que, transcorreguts aquests anys, la nostra visió fos encertada i que l’atenció a les persones i la inquietud envers la sostenibilitat mediambiental hagin acabat situant-se al centre de la majoria de fòrums i debats sobre desenvolupament social i econòmic.

Compartim
el nostres desitjos de futur!

L’element simbòlic de la jornada ha estat un avió de paper com el que representa a Femarec, perquè un avió de paper és un element molt senzill fet, majoritàriament, a partir del reaprofitament d’un full vell i en desús. Ara bé, si el tractem amb cura i el manipulem amb destresa aconseguirem un objecte extraordinari capaç d’afrontar un dels reptes més grans i màgics: VOLAR! 

És per això que amb ell vam dur a terme l’acció col·lectiva durant l’acte central que propicià la interacció entre tothom. Totes les persones assistents tenien un avió de paper on hi van escriure els sus desitjos de futur i els vam enlairar alhora perquè cadascuna rebés el desig d’alguna altra i així compartir-los entre totes.

El Premi Femarec

IMG_267b

Òscar Camps recull en nom d’Open-Arms el Premi Femarec que el 2020, totes les persones que integrem l’entitat, vam decidir atorga’ls-hi per la seva extraordinària tasca humanitària.

L’adveniment de la COVID-19 va impedir el lliurament del Premi Femarec 2020 que havia estat adjudicat per votació de totes les persones de l‘entitat, a Open Arms per la seva extraordinària tasca humanitària envers les persones més vulnerables.

Enguany ens complau molt poder corregir aquest contratemps i lliurar-los finalment aquest merescut reconeixement.

Recordem que les altres candidates eren Pallassos sense Fronteres, Alencop i Fridays for Future Barcelona, totes elles entitats que s’alineen plenament amb la nostra filosofia i que desenvolupen una gran tasca social.

Perquè el 20 de març?

El dia 20 de març ha estat la data escollida per celebrar la jornada anual de Femarec per diversos motius. D’una banda, aquest dia marca l’inici de la primavera, fenomen que té tota una simbologia associada de renovació, renaixement, optimisme, força… Valors que lliguen amb l’esperit de Femarec.

Des de l’any 2013, les Nacions Unides celebren el 20 de març com el Dia Internacional de la Felicitat, associant la felicitat amb el Benestar de les Persones. Aquest benestar es vincula amb l’assoliment dels 17 objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció que neix del compromís dels estats membres de l’ONU i que pretén posar fi a la pobresa, reduir la desigualtat i protegir el nostre planeta.

Per tal d’aconseguir aquesta fita cal que, a més de l’Administració Pública, actors del sector privat i la societat civil hi participin activament. Els propòsits que marca aquest pla són els principis rectors de Femarec i treballa dia a dia per aconseguir-los-

Per tant, la data del 20 de març reuneix tots els elements que defineixen Femarec i donen sentit al nostre projecte des dels seus inicis.

Fins la propera!

NoiaAssenyalant

#iseguim

Lloc

Adreça

Torrent de l'Estadella, 46
08030 Barcelona
about2-img-12

Telèfon

93 415 94 17 / 93 284 64 69
about2-img-13

Email

relacionsexternes@femarec.cat
Accessibilitat