Un projecte al servei de les persones i del medi ambient
LogoFemFutur_Transp-ombra

Vine
a conèixer Femarec!

NoiaSaludantt

El 20 de març celebrem la Jornada FemFutur, la diada anual de Femarec, el dia en que obrim les nostres portes de bat a bat per mostrar i difondre a tots nivells la tasca que duem a terme. En aquesta ocasió, el fil conductor de la jornada és la celebració dels 30 anys del Cente Especial de Treball.

Hi són convidades persones vinculades al Projecte Femarec com usuàries, familiars, treballadores, clientes, proveïdores, patrones i ambaixadores de la Fundació, entitats del Tercer Sector, així com representants de les principals institucions de casa nostra.


Al llarg del matí podràs conèixer el centre, recorrent els seus 15.000 m
2 dedicats al benestar de les persones i a la cura del medi ambient.

A través d’una visita guiada per diversos punts d’interès al llarg de tot l’Espai Femarec, participaràs en una pila d’activitats que et permetran interactuar i conèixer de primera mà els nostres principis rectors i les accions que duem a terme diàriament a la nostra entitat.

Programa de la Jornada

10:00h

Inici de la jornada FemFutur amb les portes obertes de les instal·lacions de Femarec.

 • Benvinguda a les persones assistents.
 • La jornada amb la participació de la Mont Plans i l’Àlex Gonzàlez de La Cubana, convida a conèixer i experimentar en primera persona tot el que duem a terme a Femarec en el seu dia a dia, mentre intercanviem experiències, aprenentatges.

De 10:00 a 12:00h

Podeu visitar les instal·lacions de Femarec

Us convidem a participar i conèixer la tasca de la nostra entitat a través de diversos punts informatius i activitats com:

 1. A la cerca de feina
 2. Salva i guanya amb ritme!
 3. Visita la nostra Catedral
 4. Coneix l’artesania de l’Obrador
 5. Anys i anys recuperant cafeteres
 6. Busca la parella i aprèn
 7. Per reciclar cal separar
 8. Residu on vas?
 9. Relaxa’t a Femarec
 10. Sembra
 11. Riu i fes teràpia

Les activitats estaran distribuïdes per tot l’espai Femarec el que facilitarà veure el dia a dia de la nostra entitat, i perquè no defalliu us oferirem uns tastets dolços!

12:00h

Acte institucional Jornada FemFutur

 • Amb la participació de la consellera del Departament d’Igualtat i Feminismes, Honorable senyora Tània Verge, la comissionada d’Accio Social Sònia Fuertes i la presidenta de la nostra entitat, Amèlia Clara.
 • Lliurament del primer Premi Femarec FemFutur a Òscar Camps en representació d’Open Arms per part de persones usuàries i treballadores del nostre Centre Especial de Treball

12:30h

Acció col·lectiva de totes les persones assistents

12:45h

Cloenda de l’acte compartirem un tastet salat.

De 13:00 a 14:00h

Visita a les instal·lacions de Femarec

Centre Especial de Treball,
30 anys promovent l'economia verda

Femarec, des de sempre, ha vinculat la labor d’inclusió social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió amb la cura del medi ambient entenent que, a més d’ésser perfectament compatibles, un projecte és més beneficiós per a la col·lectivitat si resol alhora més d’una problemàtica.

Fidels a aquest principi, el Centre Especial de Treball (CET) de Femarec, inaugurat el 1993, va ser pioner en el foment del que avui coneixem com a economia circular o economia verda. Des dels nostres inicis vam entendre que calia treballar per una convivència sostenible entre el desenvolupament econòmic, la preservació del medi ambient i la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i especials dificultats, a través d’activitats productives alineades amb les 4R de l’ecologia: reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar. Enguany, que celebrem el seu 30è aniversari, volem fer èmfasi i reivindicar aquest punt ja que en aquell moment es tractava d’un concepte molt innovador i sense referents on emmirallar-se.

Cal tenir present que, a començaments dels anys noranta, no existia encara a casa nostra cap legislació específica sobre recollida selectiva i vam haver de cercar models aplicats en altres països europeus com Alemanya o els Països Baixos, i que la inserció laboral de les persones amb discapacitat mental i/o trastorn mental era encara molt limitada i restringida a feines molt poc qualificades i amb molt poc contacte i interactuació amb el públic. Actualment, el CET dóna feina de qualitat a prop de 150 persones amb discapacitat i desenvolupa 12 activitats productives diferents per a més de 1500 empreses, sent la Recollida Selectiva la més destacada amb un volum anual de més de 4.000 TM de residus gestionats.

És per això que ens complau molt que, transcorreguts aquests anys, la nostra visió fos encertada i que l’atenció a les persones i la inquietud envers la sostenibilitat mediambiental hagin acabat situant-se al centre de la majoria de fòrums i debats sobre desenvolupament social i econòmic.

Compartim
el nostres desitjos de futur!

L’element simbòlic de la jornada és un avió de paper com el que representa a Femarec, perquè un avió de paper és un element molt senzill fet, majoritàriament, a partir del reaprofitament d’un full vell i en desús. Ara bé, si el tractem amb cura i el manipulem amb destresa aconseguirem un objecte extraordinari capaç d’afrontar un dels reptes més grans i màgics: VOLAR! 

És per això que amb ell durem a terme l’acció col·lectiva durant l’acte central que propiciarà la interacció entre tothom. Totes les persones assistents tindrem un avió de paper on hi escriurem els nostres desitjos de futur i els farem enlairar alhora perquè cadascuna rebi el desig d’alguna altra i així els compartim entre totes.

El Premi Femarec

L’adveniment de la COVID-19 va impedir el lliurament del Premi Femarec 2020 que havia estat adjudicat per votació de totes les persones de l‘entitat, a Open Arms per la seva extraordinària tasca humanitària envers les persones més vulnerables.

Enguany ens complau molt poder corregir aquest contratemps i lliurar-los finalment aquest merescut reconeixement.

Recordem que les altres candidates eren Pallassos sense Fronteres, Alencop i Fridays for Future Barcelona, totes elles entitats que s’alineen plenament amb la nostra filosofia i que desenvolupen una gran tasca social.

Perquè el 20 de març?

El dia 20 de març ha estat la data escollida per celebrar la jornada anual de Femarec per diversos motius. D’una banda, aquest dia marca l’inici de la primavera, fenomen que té tota una simbologia associada de renovació, renaixement, optimisme, força… Valors que lliguen amb l’esperit de Femarec.

Des de l’any 2013, les Nacions Unides celebren el 20 de març com el Dia Internacional de la Felicitat, associant la felicitat amb el Benestar de les Persones. Aquest benestar es vincula amb l’assoliment dels 17 objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció que neix del compromís dels estats membres de l’ONU i que pretén posar fi a la pobresa, reduir la desigualtat i protegir el nostre planeta.

Per tal d’aconseguir aquesta fita cal que, a més de l’Administració Pública, actors del sector privat i la societat civil hi participin activament. Els propòsits que marca aquest pla són els principis rectors de Femarec i treballa dia a dia per aconseguir-los-

Per tant, la data del 20 de març reuneix tots els elements que defineixen Femarec i donen sentit al nostre projecte des dels seus inicis.

Vine, volem veure't!

NoiaAssenyalant

#iseguim

Lloc

Adreça

Torrent de l'Estadella, 46
08030 Barcelona
about2-img-12

Telèfon

93 415 94 17 / 93 284 64 69
about2-img-13

Email

relacionsexternes@femarec.cat
CA ES
Accessibilitat