Projectes d’inserció sociolaboral
Treballem a través d’un tractament holístic i personalitzat que explora els coneixements, les aptituds, les actituds, l’entorn, les necessitats i les aspiracions de cada persona.
Tracem de manera conjunta amb les persones participants el disseny de les actuacions més adients per a la seva inserció.
Què fem i com?
A Femarec incorporem una metodologia innovadora, defugint de mòduls tancats i de les sessions magistrals, apostant per una intervenció holística, creativa i vivencial.
Les persones participants són les investigadores dels seus propis continguts d’aprenentatge: recullen, analitzen, seleccionen, exposen i autoavaluen l’assoliment de les diverses temàtiques a tractar. L’equip professional actua com a agent facilitador d’aquest procés.
Abast del servei en el darrer any:
Persones ateses
Programes d'inserció
- EM ILMO: Atén a persones amb discapacitat i/o trastorn de la salut mental, amb l’objectiu d’empoderar-les per construir el seu projecte de vida i professional i millorar la seva ocupabilitat.
- Dona’t: Integració sociolaboral de dones víctimes de violència masclista.
- Làbora: Treballa per al foment de l’ocupació i apropa les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral.
- MAIS: Programa de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania.
- Orienta: Pretén definir i millorar el projecte professional de les persones.
- SAO: Treballa per la consecució d’una feina i la seva millora mitjançant processos conjunts d’orientació, formació pràctica en habilitats laborals i inserció dinàmics.
- SIOAS: Integració social i laboral de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental.
- FEM DONA: Pretén apoderar a les dones per millorar el seu projecte de vida i professional
- FEM WHATS: Pretén millorar el projecte professional de persones que no poden assistir presencialment, per aquest motiu l’assessorament es realitza a través de l’aplicació Whatsapp
Fases de la intervenció
1
2
3
4
Una treball cooperatiu
Aquests serveis els duen a terme un equip interdisciplinari coordinat amb els i les professionals de referència assistencial dels diferents recursos de la xarxa de serveis socials, salut mental i sòciosanitaria, pública i privada i en col·laboració amb el Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.
Per poder desenvolupar-los, Femarec depèn dels ajuts i col·laboracions que pugui rebre, per la qual cosa destinem molts esforços a cercar el compromís de l’empresa privada i de les administracions públiques, ja sigui directament a través de donacions canalitzades per la Fundació Femarec o a través de les diverses convocatòries d’ajuts.
Si t’interessen aquests projectes o desitges fer-nos qualsevol consulta,
no dubtis en contactar-nos!
Els serveis a les persones de Femarec gaudeixen de la certificació de Qualitat UNE EN ISO 9001.