Un projecte al servei de les persones i del medi ambient
DPCH_04e

Persones al servei
de la Persona

Femarec, sccl. és una cooperativa d’acció social que treballa des del 1991 per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, atenent les persones en els àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Servei de Salut Mental, Centre Especial de Treball, serveis a les empreses, activitats culturals i d’oci, Servei de Prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.

Solucions per a tu, progrés per a tothom

avionet_1_blanc

Què vol dir l’avió de paper?

Un avió de paper és un element molt senzill fet majoritàriament a partir del reaprofitament d’un full vell i en desús. Ara bé, si el tractem amb cura i el manipulem amb destresa aconseguirem un objecte extraordinari capaç d’afrontar un dels reptes més grans i màgics: VOLAR!
No importa en quina situació o estat es trobi un objecte o una persona, si entenem les seves necessitats i les seves potencialitats podem aconseguir extreure’n un gran valor.
Aquesta és la filosofia del projecte Femarec.

Un referent del sector social

Ens caracteritza la nostra exigència en l’obtenció de resultats socials i productius que es puguin utilitzar com a eines de referència a traves de la recerca i la innovació constant d’estratègies i metodologies basades amb l’aprenentatge significatiu, el treball en xarxa, la teoria ecològica dels sistemes, el model competencial i la perspectiva de gènere, entre d’altres.

Amb aquesta finalitat, promovem:

El treball com a eix principal d'integració

L'intercanvi d'experiències i coneixements amb d'altres organitzacions europees

La promoció del diàleg entre l'Administració Pública, el sector empresarial privat i la iniciativa privada amb finalitats socials

Femarec compta per fer-ho possible amb un equip de professionals especialista en diversos àmbits: psicologia, pedagogia, educació social, treball social, integració social, dret, prevenció de riscos laborals, ciències polítiques, medi ambient, comunicació, publicitat i relacions públiques, administració, informàtica i direcció de producció.

TallAmbientalsnoiaMon_2

El Projecte Femarec enfoca tota l'activitat envers dos objectius:

La igualtat d’oportunitats per a les persones més desafavorides

La cura del medi ambient

Visió

Volem ser un projecte de referència en la cerca eficient de resultats socials i econòmics, mitjançant l’atenció global de la persona i fomentant la corresponsabilitat dels sectors públic i privat, esdevenint-ne el nexe.

Missió

Potenciem i desenvolupem les aptituds individuals i grupals des de dos pilars bàsics: la formació i el desenvolupament personal, i el treball constant per la integració social, laboral i cultural de les persones en risc d’exclusió social.

Valors

Solidaritat, integració, professionalitat, eficàcia, compromís, il·lusió, superació, perseverança i innovació.

.

Cronologia del Projecte Femarec

(clica sobre els anys per accedir al contingut)

loading
 • 1991

  Aprendre fent

  Aprendre fent

  juliol 1, 1991

  Aconseguim recursos per formar en un ofici a persones amb discapacitat intel·lectual. La formació es fa a mida segons les competències necessàries per inserir-se a la feina amb el mètode que avui es coneix com aprenentatge significatiu.

 • 1992

  Creixem

  Creixem

  setembre 26, 1992

  Incorporem a dones i a joves en situació de vulnerabilitat en les nostres actuacions d’inserció. Més tard, atenem d’altres col·lectius com les persones immigrades o en risc de pobresa.

 • 1993

  Un projecte social, ambientalment útil

  Un projecte social, ambientalment útil

  setembre 26, 1993

  Creem el Centre Especial de Treball, dedicat a la recollida selectiva de residus, molt abans que existís cap llei en aquesta matèria.
  Poc després generem noves línies de producció relacionades amb la recuperació de diversos dispositius i maquinària, augmentant la dificultat de les tasques de les persones usuàries.

 • 1994

  Professionalitzem

  Professionalitzem

  juliol 1, 1994

  Som les precursores en la formació continuada en els serveis d’atenció a les persones, qualificant als seus professionals.

 • 1995

  Treball amb Suport

  Treball amb Suport

  juliol 1, 1995

  Inserim persones amb discapacitat intel·lectual a l’empresa ordinària, acompanyant-les al llarg de la seva vida activa.

 • 1996

  Treball protegit

  Treball protegit

  juliol 1, 1996

  Som les pioneres en la inserció de persones amb Trastorn Mental Sever en Centre Especial de Treball gràcies a la creació d’un servei de rehabilitació en salut mental vinculat al nostre recurs laboral.

 • 1997

  Sumem

  Sumem

  juliol 1, 1997

  Impliquem el sector econòmic en el nostre projecte, creant la fundació Femarec amb la crida a la solidaritat responsable, molt abans que es parlés de la RSC.

 • 1998

  Centrats en la persona

  Centrats en la persona

  juliol 1, 1998

  Obtenim els primers èxits en relació a una vida autònoma i una sexualitat activa amb les persones amb discapacitat i especials dificultats. El nostre suport social a les persones usuàries i les seves famílies aconsegueix projectes de vida que trenquen estereotips.

 • 1999

  Donem veu a qui no en té

 • 2000

  Fem xarxa

  Fem xarxa

  juliol 1, 2000

  Després d’anys de col·laborar amb entitats del sector, promovem la creació de federacions i associacions d’entitats, estructurant el sector d’atenció a les persones i contribuint a crear sinergia entre projectes similars o complementaris.

 • 2001

  Gestió de la qualitat

  Gestió de la qualitat

  juliol 1, 2001

  La qualitat de tot el que fem ha estat sempre una fixació a Femarec perquè de la nostra actuació depèn el futur de moltes persones. Per demostrar-ho, ens hem anat certificant en qualitat, en medi ambient, en destrucció confidencial, en diverses formacions i en lectura fàcil.

 • 2002

  Innovem

  Innovem

  juliol 1, 2002

  Dissenyem i desenvolupem els primers itineraris personalitzats d’inserció per a persones especialment vulnerables amb el projecte Ocupa’t.

 • 2007

  Club de la feina

  Club de la feina

  juliol 1, 2007

  La inserció al mercat laboral és la principal fita de les nostres actuacions. Per això, aprofitant la borsa de treball amb centenars d’empreses que hem anat construint al llarg dels anys, establim un espai permanent de suport a la recerca activa de feina de totes les persones usuàries del projecte.

 • 2010

  Qualitat de vida

  Qualitat de vida

  juliol 1, 2010

  Promocionant l’autonomia personal i l’envelliment saludable de les persones amb discapacitat, aconseguim augmentar i mantenir nivells òptims de benestar personal.

 • 2016

  Trencant barreres

  Trencant barreres

  juliol 1, 2016

  Constituïm la companyia Pot Teatre amb el repte que s’insereixi en els circuïts culturals del país, culminant una tasca que fem des del 1996 de rehabilitació personal amb el teatre.

 • 2019

  Nou Espai Femarec

  Nou Espai Femarec

  juliol 1, 2019

  El 2018 ens fan fora dels locals on hi havia el Centre Especial de Treball. Fem de la necessitat una oportunitat: ens unifiquem, ampliem i modernitzem les instal·lacions. Amb els nostres propis recursos fem realitat un somni i preparem l’entitat pel futur.

 • 2020

  L’any de la resistència

  L’any de la resistència

  juliol 1, 2020

  La Covid-19 marca un abans i un després en les nostres vides. A Femarec resistim i ens mantenim dempeus, conservant tot el nostre personal en plantilla, fomentant el teletreball durant els mesos de confinament i implementant tota mena d’accions d’atenció a les persones en modalitat virtual. Malgrat la pandèmia, seguim fent futur.

La nostra metodologia de treball

Actuem de forma global

Capacitem la persona no només en el camp tècnic o professional, sinó també en
múltiples facetes transversals i culturals que l´ajudaran a assolir un nivell molt més alt d´autonomia personal.
Llegir més

Orientem i acompanyem

Fem un acompanyament en tot el seu procés cap a la integració social, amb la finalitat que aquesta esdevingui més sòlida i perdurable en el temps.
Llegir més

Promovem valors

Focalitzem els nostres esforços per a modificar la visió que la societat té de les
persones més vulnerables, promovent valors de tolerància i solidaritat.
Llegir més

Compromeses
amb el desenvolupament sostenible
i l'economia circular

Més sobre Femarec:

Accessibilitat