Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

La pobresa i les desigualtats s’incrementen tot i la Renda Garantida de Ciutadania
17/09/2019 15:51:08 , BarcelonaDos anys després que la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) entrés en vigor, la seva cobertura no és suficient i no s’ha aprovat encara el reglament que ha d’assegurar el seu desplegament. La previsió és que el Govern l’aprovi a primers de l’any 2020 i s’espera que serveixi per flexibilitzar criteris i ampliar el seu abast.

El 21,3% de la població està en risc de pobresa o exclusió social a Catalunya, segons la darrera Enquesta de Condicions de Vida de l’Idescat, una dada que empitjora i posa de relleu la necessitat d’incrementar la inversió social. Malgrat la suposada recuperació econòmica, les desigualtats augmenten i la pobresa es cronifica. En aquest context, la deficient aplicació de la RGC evidencia que la lluita contra la pobresa no és una prioritat de país.

Per combatre aquesta situació, les entitats d’acció social seguirem treballant per a millorar el desplegament de la RGC i que s’acompleixi allò que es va preveure inicialment. Més enllà d’aquesta exigència, cal repensar el sistema de protecció social per adequar la resposta al context actual i, sobretot, al futur. La garantia d’uns ingressos mínims per a una vida digna s’ha d’entendre com un instrument d’apoderament individual per facilitar l’autonomia i la llibertat de les persones, així com per afavorir la seva participació en els afers col·lectius.

Femarec i la Renda Garantida de Ciutadania

Femarec disposa d’un Programa de mesures actives d’inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania, que cerca la seva integració tant en l’àmbit laboral com social. Tot això és possible a través d’experiències d’aprenentatge  que permeten a la persona prendre consciència del seu capital competencial, desenvolupar-lo i vincular-lo al món laboral, i que l’empenyen a explorar, pensar i expressar les seves idees generant, així, un aprenentatge significatiu.

 Tags: ocupació,integració laboral,pobresa,RMI,orientació,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web