Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Femarec rep un any més el certificat CO2 Free Company

Femarec rep un any més el certificat CO2 Free Company

Femarec ha rebut un any més el certificat CO2 Free Company que acredita que el consum elèctric de la cooperativa prové de centrals de producció elèctrica sostenibles, que no emeten CO2 ni residus nuclears. Anualment a les nostres instal·lacions i a la planta de Gestió de Residus i Recollida Selectiva tenim un consum elèctric de 322.015 kWh i fent ús de l’energia verda evitarem emetre 107,34 tones de CO2 a l’atmosfera aquest 2024.

El diòxid de carboni (CO2) és un dels principals gasos d’efecte hivernacle que provoquen l’augment de les temperatures al nostre planeta i en conseqüència acceleren el canvi climàtic. Durant el 2023, Catalunya va emetre a l’atmosfera 39.000 tones de CO2, això significa un 5,5% menys que les emissions generades durant el 2022, però encara es troba molt lluny de la reducció del 28% que ha de fer per al 2030.

És per aquest motiu, que des de Femarec seguim treballant per reduir al màxim la nostra petjada de carboni. L’energia que fem servir a les nostres instal·lacions és sostenible gràcies a la nostra planta fotovoltaica i al nostre proveïdor d’electricitat lliure de CO2, Respira Energia, que és qui ens certifica com a CO2 Free Company.

L’any passat vam ampliar la nostra planta fotovoltaica i anualment genera 57.000 kWh d’energia l’any, aportant el 17,2% del consum i estalviant l’emissió a l’atmosfera de més 14 tones de CO2. Aquesta instal·lació ens permet tenir un model energètic basat en les energies renovables i l’autoconsum.

Des de l’any 2021 Femarec ha obtingut el certificat CO2 Free Company. Per cada 18 mesos de contracte amb un client que opera amb Respira Energia, la companyia planta un arbre. Cada arbre plantat estalvia 400kg de CO2 a l’atmosfera al llarg de la seva vida útil. Dos d’aquests arbres són gràcies a Femarec, un altre petit, però gran gest que està ajudant a contribuir a la millora del nostre planeta.

Compromesos amb el medi ambient

La cura del medi ambient sempre ha format part de l’ADN de Femarec, que el 1991 va ser pioner a la ciutat posant en marxa el Servei de Gestió de Residus i Recollida selectiva. Amb l’objectiu de reduir la nostra petjada ecològica, de forma progressiva estem incorporant vehicles elèctrics a la nostra flota i dues de les nostres furgonetes ja funcionen amb energia verda. A les nostres instal·lacions també disposem d’un punt de recàrrega elèctrica. També fomentem l’economia circular amb altres serveis com el de Recuperació i reparació de màquines i dispositius varis.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat