Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Servei de Salut Mental de Femarec

Servei de Salut Mental de Femarec

El Servei de Suport i Rehabilitació en Salut Mental (SSRSM) atén els treballadors del Centre Especial de Treball (CET) amb problemes de salut mental des d’una perspectiva rehabilitadora, inclusiva i normalitzadora. El principal objectiu del servei és treballar pel benestar i per la qualitat de vida de les persones.

Amb un equip multidisciplinari del servei, integrat per professionals de l’educació social, la psicologia, la psiquiatria i el treball social, configura un programa d’intervenció individual i de suport a les famílies basat en sis eixos:

1. Activitat física i salut

2. Benestar emocional

3. Suport al lleure

4. Desenvolupament de l’autonomia

  • Alfabetització digital
  • Fem gestions

5. Atenció a la cronicitat (on s’inclou l’envelliment)

6. Atenció a les famílies

  • Entrevistes amb les famílies
  • Grup de suport familiar
  • Xerrades i tallers per a famílies

Amb totes aquestes activitats de suport es pretén fomentar un estil de vida saludable, promoure la seva autonomia en el dia a dia, la participació en la comunitat i reduir l’aïllament de la persona des de l’empoderament d’aquesta.

Un dels objectius principals del servei és generar igualtat d’oportunitats per aquests col·lectius que sovint no tenen garantida l’accessibilitat cognitiva en les informacions del seu entorn i, per aquest motiu, les persones amb discapacitat no poden comprendre les comunicacions que reben o en els espais en què es troben.

El Servei de Salut Mental de Femarec és possible gràcies al suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Amb la col·laboració de:

departament salut

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat