Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

El compromís mediambiental dels serveis de Femarec (I): La recuperació de cafeteres Nespresso
17/04/2018 17:01:17 , BarcelonaA Femarec portem 27 anys treballant per a la inserció sociolaboral dels col·lectius en risc d'exclusió, com les persones amb discapacitat psíquica, física i / o trastorn mental sever. No obstant això, un altre dels objectes de lluita de l'entitat sempre ha estat la inquietud mediambiental, un aspecte que en el nostre Centre Especial de Treball es retroalimenta amb l'objectiu principal de Femarec.

Amb el creixent debat actual sobre la protecció del medi ambient, un problema que cada vegada va agafant protagonisme en tots els àmbits, creiem convenient destacar les aportacions que fa Femarec amb els serveis del Centre Especial de Treball per sumar el seu granet de sorra a la causa amb la campanya "El compromís mediambiental dels serveis de Femarec".

La recuperació de grups de cafè de Nespresso

Avui tractem un dels serveis "estrella" del Centre Especial de Treball. Un dels aspectes més importants del servei de "Recuperació i reparació de màquines i dispositius" és la recuperació dels grups de cafè de les màquines de Nespresso.

Antigament, quan el grup de cafè (mecanisme on es col·loquen les càpsules de cafè) s'espatllava el client tornava la màquina a Nespresso i la canviava per una de nova. Nespresso es desfeia de la màquina amb el grup de cafè espatllat, el que suposava una despesa i una gran quantitat de residu.

No obstant, Femarec v va descobrir durant una prova pilot (en la qual rebíem grups de cafè malmesos del Servei Tècnic Nespresso de Sabadell) que la recuperació d'aquest element de la màquina era completament viable.

Resultat del projecte

La repercussió i l'èxit va ser tal que actualment style="mso-bidi-font-weight:normal">Femarec disposa de l'únic taller de reparació de grups de cafè a tot Espanya, per la qual cosa envien grups de cafè espatllats des de tot l'estat perquè es desmuntin, es col·loquin els recanvis i es tornin a muntar perquè tornin a funcionar.

A més de l'estalvi que significa per a Nespresso, la recuperació d'uns 4.000 grups de cafè anuals suposa la reducció del residu en enormes quantitats, passant de generar 6.600 kg de metall i 420 kg de plàstic, a tan sols 73 kg de metall i 1,3 kg de plàstic.

Compromís amb Nespresso

La marca realitza auditories periòdiques que Femarec supera amb molt bona nota, fet que va fer que Nespresso ens donés l'exclusivitat a tot Espanya.
D'altra banda, un altre dels serveis complementaris que es realitzen en Femarec mitjançant "Gestió de Residus" és la recollida per a empreses de les càpsules de cafè de Nespresso un cop es converteixen en residu.

A més del compromís amb la marca, amb aquest projecte Femarec reforça el seu compromís amb el medi ambient i les persones amb discapacitat psíquica, física i / o trastorn mental sever.


Tags: responsabilitat social,discapacitat,malaltia mental,Centre Especial de Treball,serveis CET,gestió de residus,discapacitats,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web