Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Les entitats socials catalanes, perjudicades de nou pel govern espanyol en el repartiment de l'IRPF
22/05/2020 14:48:44 , BarcelonaL’executiu central, però, torna a perjudicar les entitats socials catalanes i les persones que són ateses a través de projectes de lluita contra la pobresa i les desigualtats finançats per l’IRPF. Per quart any consecutiu, rebran 31 milions d’euros i 0 euros dels 14 milions extres de la recaptació total a l’Estat. Catalunya queda fora del repartiment de la recaptació extra junt amb Castella i Lleó, Galícia i Madrid.

 • L’únic increment que hi ha és del 0,9% (gairebé 284.000 €), que equival a l’augment de la inflació i que s’aplica a totes les CCAA.

 • La Taula havia demanat reiteradament un canvi del model de repartiment perquè era injust amb Catalunya. Aquest any s’ha modificat, però denuncia que continua perjudicant les entitats socials catalanes.

 • El Tercer Sector Social català reclama que totes les CCAA entrin en el repartiment dels increments de la recaptació, que els indicadors per a aquesta distribució siguin territorialitzats, que es reforci el pes dels indicadors referents a la realitat social i es rebaixi el dels criteris geogràfics i que s’inclogui com a nou indicador el percentatge de persones que marquen la casella solidària i més transparència.

 • En l’última convocatòria de subvencions via IRPF, es van finançar més de 700 projectes d’entitats socials catalanes.

 • Barcelona, 19 de maig de 2020.- El govern espanyol perjudica de nou Catalunya en el repartiment del 0,7% de l’IRPF per a finalitats socials, uns recursos fonamentals per a centenars d’entitats socials catalanes que, a través d’aquesta subvenció, ofereixen serveis i suports a persones en situació de vulnerabilitat mitjançant projectes destinats a pal·liar la pobresa i l’exclusió social i a reduir les desigualtats. En l’anterior convocatòria de subvencions via IRPF, es van finançar més de 700 projectes d’entitats socials.

  Per quart any consecutiu, les entitats socials catalanes es mantenen congelades i rebran 31 milions d’euros, en concret 31.811.855 €, i queden fora repartiment de la recaptació extra a l’Estat. El govern espanyol ha aconseguit 283.374.239 € a través de la casella de la X solidària de la declaració de la renda, un 7% més que el 2019, que va ser de 264.428.823 €. Tot i la pujada, Catalunya rebrà 0 € dels 14 milions extres i l’únic augment que hi haurà és de gairebé 284.000 € que corresponen a l’increment de l’IPC (0,9%) i que s’aplica a totes les comunitats autònomes per igual.

   

  Nota de Premsa de La Taula d’Entitats del Tercer Sector

     Tags: 0,7%,Tercer Sector,

  Compartir:


  Tornar al llistat de notícies
  Introduïr Comentari:  
       
   
  Alias:  
  Comentari:
   
  He llegit i accepto les condicions d'ús.
   
   
       
    Comentaris:  
     
    No hi ha comentaris.  
       
       
       

  Qui som


  Serveis


  Comunicació


       
   

  Avís legal

  Contacte

  Faq

  Mapa Web