Català    

    Castellà

.    inici

mail

Segueix-nos: 

Notícia

Feina fins l’edat de jubilar-se
26/09/2017 9:14:56 , BarcelonaEl projecte de promoció de l’envelliment saludable per als treballadors i treballadores del nostre Centre Especial de Treball ha estat recolzat per la Fundació Bancària La Caixa. I per què és important? T’ho expliquem!

 

Entre els 50 i 60 anys, els treballadors amb discapacitat haurien de jubilar-se

L’envelliment, per diversos motius, afecta abans a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental, que a la resta de la població. A partir dels 45-50 anys, comencen a patir dificultats per seguir ocupant el seu lloc de treball, provocant molts cops el seu abandonament.  

La jubilació anticipada podria ser una solució, però no ho és. La legislació vigent contempla algunes previsions, però no són suficients: no tots els usuaris i usuàries de Femarec poden acollir-se o es veuen molt perjudicats econòmicament pel que fa a la quantia de la seva pensió. A més a més, quan poden, tot i que les edats permeses per aquesta jubilació anticipada serien, respectivament, de 52 i 56 anys per a graus de discapacitat superiors al 65% i al 45%, en la pràctica aquestes persones no hi accedeixen fins passats els 60 anys. 

En teoria, existiria també una segona via: la de la incapacitat permanent. Però, en la pràctica, tampoc és la solució. Ja s'ha intentat diversos cops, sense èxit en la major part dels casos. No es concedeix pel fet que mèdicament no s'aprecia un canvi o empitjorament en la patologia preexistent. En definitiva, l'edat desitjable per accedir a la jubilació de la major part dels treballadors i de les treballadores amb discapacitat es troba en la franja d'edat que va dels 50 als 60 anys, però en la pràctica no resulta possible.

 

Per què no poden deixar el lloc de treball?

El treball és indispensable per a tothom, però especialment pel que fa al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental. Això és perquè es constitueix com l’eix central del seu procés de socialització. Per tant, deixa la feina equival a un procés de jubilació amb nombroses conseqüències negatives: baixa autoestima, desaparició de relacions socials, pèrdua d’ingressos econòmics...

 

La Fundació Caixa recolza els treballadors del Centre Especial de Treball

La Fundació Bancària La Caixa, en el marc del seu programa d’ajuts a projectes d’iniciatives socials 2016, va escollir el nostre projecte dins la línia de promoció de  l’autonomia i l’atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la dependència. Gràcies a això, una cinquantena de treballadors i treballadores del nostre Centre Especial de Treball han pogut participar en un grup de teràpia amb animals, un programa de salut, un grup d’activitat física i cursos. També s’ha pogut crear una secció de productes amb valor social, la qual té menor càrrega de feina física.Tags: responsabilitat social,salut mental,Centre de Dia,discapacitat,malaltia mental,Centre Especial de Treball,RSC,serveis CET,discapacitats,CET,

Compartir:


Tornar al llistat de notícies
Introduïr Comentari:  
     
 
Alias:  
Comentari:
 
He llegit i accepto les condicions d'ús.
 
 
     
  Comentaris:  
   
  No hi ha comentaris.  
     
     
     

Qui som


Serveis


Comunicació


     
 

Avís legal

Contacte

Faq

Mapa Web