Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Els efectes psicològics de la Covid-19: depressió, ansietat, estrès, insomni i soledat

Els efectes psicològics de la Covid-19: depressió, ansietat, estrès, insomni i soledat

Els efectes de la Covid-19 són molts, tan físics com emocionals. Entre aquests darrers, la depressió (46%), l’ansietat (60%), l’estrès (17%), l’insomni (17%), la soledat (3%) i l’estrès post-traumàtic (3%) són els més habituals, segons un estudi sobre l’impacte psicosocial de la malaltia. En el col·lectiu sanitari, els percentatges canvien lleugerament, essent un 41% amb la depressió, un 67% ansietat, 33% estrès, un 29% insomni, un 4% sensació de soledat i un 8% trastorn d’estrès post-traumàtic.

Joves, dones i personal sanitari, els col·lectius més vulnerables davant la Covid-19

El mateix informe revela que els col·lectius amb més risc de patir els efectes psicològics de la covid-19 són les dones, les persones joves, les sanitàries o les persones dedicades a la cura de malalts. No obstant, només un 2% dels estudis sobre els efectes psicològics de la malaltia s’ha centrat en els malalts. En aquest sentit, tal com afirma José A. Muñoz-Moreno, investigador de la Fundació Lluita contra la Sida i coordinador de la revisió, considera que la prioritat mèdica ha estat abordar els problemes físics que posaven en perill la seva vida i afirma que serà a partir d’ara quan els sistemes de salut de tot el món es podrem centrar en els aspectes psicològics de la malaltia que segur que ens afectarà a llarg termini.

L’estudi s’ha presentat en la primera conferència internacional de Covid-19 i ha comptat amb la participació de científics i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, el departament de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’IrsiCaixa, la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic (UVic) i la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Cataluya (UOC).

Femarec i la Covid-19 Enmig de tot aquest context, Femarec ha sabut adaptar-se a les noves necessitats generades de la crisi sanitària, millorant els serveis que oferim a les persones i a les empreses. Així, d’una banda, hem implementat l’entorn virtual en els nostres cursos de formació i serveis socials, de l’altra, oferim un servei de recollida de residus derivats de la Covid-19.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat