Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Oriol Amorós i Josep Vidal coneixen en primera persona el Projecte Femarec  

Oriol Amorós i Josep Vidal coneixen en primera persona el Projecte Femarec  

Oriol Amorós, Secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i Josep Vidal, Director General d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, han visitat Femarec per conèixer en primera persona les noves instal·lacions de l’Espai Femarec i el seu projecte social.

Formació i inserció social a Femarec

Amorós i Vidal han recorregut part dels més de 15.000 m² del centre dedicats a la inserció sociolaboral de les persones més vulnerables. A través dels diversos espais, han pogut apropar-se a la tasca social que duem a terme a Femarec: projectes i itineraris d’inserció social, formació per a persones ocupades, formació per a persones a l’atur i amb discapacitat, formació a empreses, els serveis productius del Centre Especial de Treball, l’Equip d’Intervenció Social i l’atenció a la persona, el Servei de Salut Mental

El recorregut de la visita s’ha iniciat amb l’activitat de formació i d’inserció, mostrant diverses aules amb activitats d’aprenentatge de les TAC o de treball de competències com l’assertivitat en el programa SIOAS i de comunicació inclusiva en el Servei Prelaboral. Oriol Amorós i Josep Vidal, a més, han pogut observar el treball de les persones usuàries de diversos projectes d’inserció a L’Hortet de Femarec, així com un munt de tallers de formació pràctics on es posa en pràctica la metodologia de l’aprenentatge significatiu, leitmotiv de l’entitat.

El Centre Especial de Treball i l’envelliment prematur

La visita ha seguit per les instal·lacions del Centre Especial de Treball (CET), amb una primera mostra de la secció de Gestió de Residus, continuant per la secció de Muntatges i Reparacions i, finalment, per Manipulats. És en aquest darrer espai on s’ha fet èmfasi, un cop més, en la problemàtica de l’envelliment prematur de les persones amb discapacitat i especials dificultats que treballen al CET. Seguidament, en les instal·lacions de l’Equip d’Intervenció Social i del Servei de Salut Mental, s’ha pogut mostrar dues activitats: expressió corporal i accessibilitat cognitiva, en la qual Femarec s’hi ha especialitzat en els darrers anys, treballant per generar una nova ocupació digne i qualificada per un col·lectiu que presenta dificultats cognitives derivades de l’envelliment.

Femarec, 30 anys treballant per a les persones

Femarec neix l’any 1991 com una entitat sense ànim de lucre que treballa per aconseguir la inserció laboral i social de persones en situació de vulnerabilitat, perseguint dos objectius: la igualtat d’oportunitats per a les persones més desfavorides i la preservació del medi ambient. 30 anys després, seguim treballant per un món millor amb la mateixa convicció i il·lusió que el primer dia.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat