Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Meritxell Benedí, Directora de Serveis Socials, visita Femarec

Meritxell Benedí, Directora de Serveis Socials, visita Femarec

Meritxell Benedí, Directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha visitat avui Femarec, per tal de conèixer de ben a prop l’Espai Femarec i el dia a dia de l’entitat.

Durant la visita, Benedí ha recorregut una part dels més de 15.000m2 del centre dedicats a la inserció sociolaboral de les persones més vulnerables. Aquest recorregut ha permès mostrar una panoràmica global de la tasca social que duem a terme a Femarec. A través d’un recorregut per aules, tallers, despatxos i espais diversos, la Directora de Serveis Socials ha pogut veure de ben a prop els diversos departaments i la feina que s’hi duu a terme: serveis generals, Dispositius d’inserció, Formació, Centre Especial de Treball, l’Equip d’Intervenció Social i l’atenció a la persona…

El Servei Prelaboral, protagonista de la visita

La ruta s’ha focalitzat a partir dels diferents programes subvencionats per l’àmbit d’Afers Socials i Famílis de la Generalitat de Catalunya. Així, el Servei Prelaboral ha estat el primer protagonista de la visita, amb el seu nou servei de recollida d’oli, que funciona a ple rendiment amb els seus tres departaments: producció, comunicació i administració. Al mateix temps, hem pogut mostrar d’altres activitats que gestionen les usuàries del servei, com L’Hortet o la supervisió de les cintes grogues del terra que marquen la distància de seguretat obligatòria a mantenir en motiu de la Covid-19.

A més, també hem pogut mostrar la implementació de les TAC en tots els nostres serveis, tant d’inserció com de formació, així com d’altres programes subvencionats pel Departament, com és el cas del FEMCIM, un projecte destinat a persones joves tutelades i ex-tutelades, que tot just està iniciant la nova convocatòria.

El Centre Especial de Treball i l’envelliment prematur

La visita ha seguit per les instal·lacions del Centre Especial de Treball (CET), amb una primera mostra de la secció de Gestió de Residus, continuant per la secció de Muntatges i Reparacions i, finalment, per Manipulats. És en aquest darrer espai on s’ha fet èmfasi a la problemàtica de l’envelliment prematur de les persones amb discapacitat i especials dificultats que treballen al CET. Seguidament, en les instal·lacions de l’Equip d’Intervenció Social i del Servei de Salut Mental, s’ha pogut mostrar l’activitat d’accessibilitat cognitiva, en la qual Femarec s’hi ha especialitzat en els darrers anys, treballant per generar una nova ocupació pel col·lectiu amb més dificultats cognitives derivades de l’envelliment.

Afers Socials i Famílies i Femarec

Molts projectes i programes de Femarec reben finançament de l’àmbit d’Afers Serveis Socials i Famílies, que dirigeix Meritxell Benedí, com és el cas dels diversos projectes aprovats en la Convocatòria Ordinària de Subvencions i de la de l’IRPF: Servei Prelaboral, SISL, Accessibilitat cognitiva i FEMCIM, a més d’altres projectes d’inversió de les instal·lacions del centre i d’adquisició de nous vehicles i maquinària del CET.

Meritxell Benedí ha repetit en nombroses ocasions la bona impressió que li ha causat la visita de l’Espai Femarec en persona, quedant molt sorpresa de la immensitat del centre i del munt d’activitats que s’hi fan, tant a nivell d’atenció a la persona com a nivell productiu.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat