Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’Espai Femarec, una instal·lació sostenible

L’Espai Femarec, una instal·lació sostenible

El projecte de creació de l’Espai Femarec al barri del Bon Pastor de Barcelona contribueix a posar al servei de la ciutat més de 15.000 m² d’instal·lacions que ajunten, de forma innovadora, la cerca del benestar de les persones, a través de projectes d’inserció sociolaboral i la sostenibilitat mediambiental. Amb aquesta proposta es pretén aprofundir en el foment de l’economia circular i la igualtat d’oportunitats en un dels barris amb índexs més alts d’exclusió de la ciutat.

Espai Aeria2b

La sostenibilitat de l’Espai Femarec en xifres

Totes les intervencions dutes a terme per a la creació de l’Espai Femarec estan concebudes per fer del recinte un lloc sostenible a nivell mediambiental i energètic.

Durant l’adequació de l’antiga nau, es va aprofitar al màxim les estructures i elements existents i es va recuperar allò malmès, en coherència amb la nostra aposta pel reciclatge i la reutilització. Així mateix, bona part del mobiliari existent és reutilitzat.

Una de les premisses més destacades en aquesta operació va ser l’aposta per les energies renovables i per la reducció de contaminants, en aquest sentit, hem instal·lat una planta de generació d’energia solar fotovoltaica que ens proporciona més de 55.000 kWh d’energia a l’any, que cobreixen bona part de les necessitats de consum del nostre Centre Espacial de Treball. A més, l’activitat de la planta de producció fotovoltaica permet estalviar anualment l’emissió de més de 13 TM de CO2.

facanaVerdaTambé disposem d’una façana verda que permet contrarestar la generació de CO² dels nostres vehicles i promovem també la progressiva incorporació de vehicles ECO a la nostra flota de furgons destinats a la recollida selectiva de residus i a l’ampliació de la planta fotovoltaica per acostar-nos el màxim possible al coeficient de 0 emissions.

Hem creat un hort urbà en el que els i les nostres usuàries del servei de Prelaboral i d’altres projectes socials hi poden treballar.

A més, al voltant del recinte, s’han plantat un seguit de moreres que ara, amb l’arribada de la primavera, han començat a brotar.

 

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat