Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El projecte FEM Dona de Femarec atendrà un centenar de dones en situació vulnerable

El projecte FEM Dona de Femarec atendrà un centenar de dones en situació vulnerable

El projecte FEM Dona de Femarec atendrà un centenar de dones en situació de vulnerabilitat. Durant l’any 2023 unes 20 dones s’han acollit a aquest itinerari d’orientació i inserció laboral i està previst que durant aquest 2024 el puguin dur a terme 80 dones més.

El programa està dirigit a dones amb inestabilitat laboral, econòmica, familiar i social i/o, possible discriminació pel fet de ser dones dins el mercat de treball, especialment, en els sectors econòmics amb tendència a ser masculinitzats.

L’objectiu és d’apoderar-les per millorar el seu projecte de vida i professional, oferint formació en competències per respondre la demanda del mercat laboral i, acompanyament a la inserció laboral. Es contempla que l’acció permeti també l’assessorament post-inserció en casos que necessitin un seguiment un cop inserides i permeti el contacte amb l’empresa. Finalment, amb l’acció les dones poden aprendre a prendre decisions amb iniciativa, autonomia i autoconfiança, sent un itinerari amb un impacte a curt, mitjà i llarg termini.

A través del FEM Dona es dissenyarà un itinerari personalitzat per a cada participant i s’afavorirà la seva inserció laboral des de diferents àmbits: el projecte professional, el projecte vital i el projecte comunitari.

En l’àmbit laboral s’aprofundirà en el coneixement del mercat de treball, posant èmfasi en les dones que han fet història en el món laboral o treballant qüestions com la bretxa salarial, la conciliació familiar, els drets i permisos de maternitat o la identificació de violències masclistes en l’àmbit laboral. També es donaran a conèixer canals i eines de recerca de feina, s’oferirà formació en competències transversals, en noves tecnologies, i es faran visites a empreses.

En l’àmbit personal, les participants treballaran els hàbits saludables i la gestió emocional: la tolerància, la frustració i la gestió del canvi. En aquest sentit, es faran activitats per incidir en el llenguatge positiu, l’escolta activa, l’assertivitat, l’empatia, la importància de la comunicació no verbal, la imatge personal o la resolució de conflictes, entre altres.

El projecte també contempla accions que pretenen apropar i vincular a les persones participants en la comunitat i a les entitats del seu entorn. Tenir relació amb la comunitat facilita la construcció del projecte de vida, tant en l’àmbit personal com professional.

Les dones tenen més dificultats per trobar feina 

Les dones tenen més risc de trobar-se en una situació vulnerable i també més dificultats per trobar feina. Segons dades de l’Idescat, la Taxa de risc de pobresa de les dones és superior a la dels homes i la desigualtat incrementa a mesura que la franja d’edat és major. Per la seva banda, des de la Cambra de Comerç de Barcelona exposen que el 2021 les dones que portaven en situació d’atur més de dos anys (26,6%) era superior als homes (19,9%).

Itineraris d’inserció sociolaboral de Femarec

Fa més de 30 anys que a Femarec treballem per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables. A través dels nostres projectes d’inserció sociolaboral l’any 2022 vam atendre 1.195 persones i vam aconseguir la inserció de 341.

 


Amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya

scfeminismes c2 TRANSPARENT

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat