Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

“Fem Teatre”, nova activitat teatral de Femarec

“Fem Teatre”, nova activitat teatral de Femarec

Fer teatre sempre és terapèutic, per a tothom. Ens ajuda a trencar les nostres barreres, obrir la mirada i a superar les nostres limitacions. És per això que des de l’equip d’Intervenció Social de Femarec hem posat en marxa l’activitat “Fem Teatre” per a persones del Centre Especial de Treball (CET) i del Servei de Prelaboral amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

En les sessions setmanals es treballen les emocions per afavorir les habilitats i les relacions socials. Jugant a ser una altra persona podem conèixer les nostres emocions i les dels altres i ser capaços d’entendre com se sent algú que està enfadat, trist o content. També és una manera d’identificar conductes que són poc assertives, passives o fins i tot agressives.

Pujar a l’escenari significa perdre la vergonya de parlar en públic, aprendre a expressar-nos i agafar consciència que el nostre llenguatge corporal també parla per si sol. Si parlem amb els braços plegats què interpretaran les persones que ens estan escoltant? Probablement, pensaran que estem incòmodes, enfadats o ens sentim insegurs, i per això adoptem aquesta postura que ens fa la sensació de protecció.

A més, veient les actuacions dels companys aprenem a escoltar i a treballar en grup de forma cooperativa. Què hem vist en aquesta escena? Què ens han transmès els personatges? Què podríem millorar? Les aportacions i les mirades de tots sumen, i encara més quan són diverses.

Amb aquests exercicis augmenta la nostra autoestima, la seguretat i la confiança davant les altres persones. Però no només això, la llista de beneficis de fer teatre seria interminable, i és que també ens ajuda a millorar la nostra comunicació, a treballar i activar la memòria i la concentració o a entrenar el nostre cos i la veu, entre altres.

L’Albert Gràcia, que compta amb una llarga trajectòria teatral i és també el director artístic de la companyia Pot Teatre de Femarec, és l’encarregat d’impartir les sessions de l’activitat.

Femarec i el teatre

Des de fa dues dècades Femarec va impulsar la companyia Pot Teatre, formada per actors i actrius amb discapacitat intel·lectual o trastorn i que treballen a la cooperativa. En els darrers anys la companyia s’ha professionalitzat i un dels seus principals reptes és aconseguir integrar els seus membres en el món social, cultural i laboral a través d’obres de qualitat.

La companyia ja compta amb un repertori de cinc espectacles de diferents gèneres i per a públics diversos: Els Músics de Bremen in concert, Aquí no paga ni Déu el musical, Tot esperant Godot el musicalEls Tres Porquets i el Llop Especulador o Entremesos o l’escarni de la moral. Totes les nostres propostes teatrals sempre les plantegem en format d’adaptació musical i totes tenen un contingut de sensibilització social, sigui quin sigui el públic al qual s’adrecen.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat