Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Teràpia amb gossos a Femarec per millorar la vida de les persones

Teràpia amb gossos a Femarec per millorar la vida de les persones

Els animals ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones. Aquesta tardor els treballadors del Centre Especial de Treball de Femarec han iniciat l’activitat de Teràpia Assistida amb Animals de la mà de l’empresa CENIAC amb l’objectiu de millorar les seves habilitats socials, treballant les emocions i les relacions amb els altres, afavorint així la seva autonomia.

Des de CENIAC constaten que les intervencions amb animals tenen molts beneficis per a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental, tant en l’àmbit psicològic, físic i social:

  • Milloren l’estat d’ànim de les persones
  • Ajuden a millorar l’atenció i la concentració
  • Disminueix l’ansietat i l’estrès
  • Suposa un incentiu i una motivació
  • Afavoreix l’estimulació mental
  • Millora les habilitats socials: comunicació, empatia, respecte, etc.
  • Es fomenta el treball en equip
  • Millora les habilitats comunicatives
  • Es treballa la psicomotricitat

En una de les primeres sessions, els participants van poder conèixer a l’Ada, una gossa de caràcter alegre, sociable i curiosa. La Isabel, l’educadora canina, explicava que és una gossa que li encanta conèixer persones diferents i és que des del primer moment ja s’havia guanyat l’afecte i les carantoines de tothom.

De manera divertida, els treballadors de Femarec, li ensenyaven a fer diferents accions a l’animal: seure dins d’un cèrcol, saltar una corda, passar entre diferents obstacles o bé encistellar una pilota de bàsquet. Quan ho feia bé, la recompensaven amb un petit premi per menjar.

Amb aquestes activitats es treballa la memòria i la concentració dels participants a través del joc i creant un vincle molt especial amb els gossos, que des del primer moment mostren empatia, confiança i estima cap a les persones.

La teràpia amb els animals té molts beneficis psicològics i emocionals perquè les persones veuen que són capaces d’aconseguir tot allò que es proposin, com per exemple donar-li una ordre a un animal i que aquest obeeixi, per a ells és molt satisfactori: els motiva, els dona seguretat i millora la seva autoestima.

Els gossos que fan aquest tipus d’intervencions estan educats i entrenats específicament per aquestes sessions, perquè se sentin segurs i còmodes en diferents entorns i persones.

Equip Multidisciplinar de Suport del Centre Especial de Treball de Femarec

La Teràpia Assistida amb Animals és una de les activitats impulsades per l’Equip Multidisciplinar de Suport del Centre Especial de Treball de Femarec que pretén acompanyar a les persones amb un seguit de serveis socials complementaris per millorar la seva salut i benestar. Treballen per millorar la seva capacitació professional, realitzen un programa d’atenció individualitzada i donen suport a les famílies.

 

 

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat