Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Els tres porquets i el llop especulador de Pot Teatre arriba a Les Corts!

Els tres porquets i el llop especulador de Pot Teatre arriba a Les Corts!

Seguim anunciant noves dates d’espectacles de la companyia Pot Teatre pel proper mes de desembre. Després dels dies 3 i 4 de desembre, on passaran per Rubí i Abrera, serà el torn del barri de Les Corts de la ciutat de Barcelona. El centre cívic Tomasa Cuevas de Barcelona, pel dia 19 de desembre a les 12h.

Aquest centre celebra un cicle de programació accessible i l’actuació de Pot Teatre en formarà part. En aquest context, aquell mateix dia es realitzaran una sèrie d’accions:

  • Visita anticipativa i tàctil mitja hora abans de l’inici de l’espectacle: s’ofereix al públic la possibilitat d’interactuar amb els personatges i de tocar o apropar-se a l’escenografia, amb la voluntat de facilitar una millor comprensió i gaudi de l’espectacle. Està pensat sobretot per públic amb discapacitat visual o intel·lectual, però està obert a tothom.
  • Audiodescripció: descripció/explicació en directe del que passa a l’escenari quan no es parla. Està pensat per persones amb discapacitat auditiva. A l’inici de l’espectacle se’ls facilitarà un receptor FM i auriculars (si no en porten).
  • Interpretació en llengua de signes (LSC): l’intèrpret es situa al costat de l’escenari i/ o a prop de l’actor/actriu que parla per anar interpretant en llengua de signes el que es va dient amb paraules.
  • Subtitulació en pantalla: el que es va dient a sobre l’escenari apareix escrit en una pantalla que està situada a sobre o en un lateral de l’escenari.

Pot Teatre, una companyia inclusiva

Pot Teatre és una companyia professional formada íntegrament per persones amb discapacitat amb la voluntat de normalitzar l’accés d’aquest col·lectiu a espais de cultura i creació. El seu nou espectacle ve precedit de diferents èxits: Els músics de Bremen in ConcertAquí no paga ni Déu, el musical; i Tot Esperant Godot, el musical.

Amb el pas dels anys, el que va néixer com una eina terapèutica de teatre social, ha esdevingut la companyia Pot Teatre, que ha aconseguit fer del teatre la professió amb la que actors i actrius amb discapacitat i especials dificultats es guanyen la vida, assolint una gran fita per a la seva plena inclusió al món laboral. I aquesta és gran fita del sector: aconseguir que el teatre social esdevingui teatre professional, evitar que el teatre inclusiu sigui exclusiu en si mateix.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat