L’obra del Sergio Lechuga de Femarec, entre les 9 finalistes del Premi Setba
Talent i creativitat. Això és el que es respirava ahir a la gala del XIII Premi Setba que es va celebrar al CaixaFòrum. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la Fundació Steba que té per objectiu donar visibilitat al talent artístic i la creativitat d’artistes amb discapacitat intel·lectual i que reivindica la cultura amb valor social.
L’obra “Autorretrato” del Sergio Lechuga, un dels artistes de Femarec va quedar entre els 9 finalistes del Premi Setba.
Amb les peces artístiques dels finalistes s’han creat diferents sota gots per promocionar el projecte i donar visibilitat a les obres. Unes peces de marxandatge dissenyades amb la col·laboració dels alumnes de segon grau del Istituto Europeo di Design (IED) de Barcelona.
La tretzena edició del certamen ha comptat amb la participació de 1.460 persones de 85 entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, la qual cosa representa un augment d’11 entitats respecte a l’any passat. Les 12 obres finalistes seleccionades eren de les entitats: 8 d’Ampans, 2 del CO Les Corts, 1 de TEB Barcelona i 1 de Femarec.
Vídeo de l’instant en que el nostre company del CET, en Sergio Lechuga, és cridat a l’escenari per recollir el diploma que l’acredita com a finalista de l’edició d’enguany dels Premis SETBA:
Durant la gala d’ahir es van donar a conèixer els tres primers guardonats i les 9 obres finalistes del Premi Setba 2023, però també es va presentar l’etiqueta d’un nou vi del celler Lacrima Baccus, AMIL, el guanyador del premi del públic, i les obres que representaran a cinc districtes de Barcelona.
El primer premi se’l va emportar l’Aina Fuster del CO Les Corts per l’obra “Un quadre imponent”. El jurat va valorar la gran tècnica, en la que els colors combinen perfectament.
El segon premi va ser pel José Manuel Morales de la Fundació Ampans er l’obra “Teclas traviesas” i el tercer guardó es va adjudicar a la Sofía Alegre de la Fundació TEB per l’obra ‘L’hotel de robots del segle XXII’.
Per primera vegada, el públic general va poder votar la seva obra preferida entre les 30 seleccionades pel jurat. Amb la participació de 1.189 persones, l’obra guanyadora va ser la d’“En Pitu” de Mar Vallejos de la Fundació Ampans.
La gala va comptar amb les intervencions de Dario Olauarta, president de la Fundació Setba i de l’Honorable Sr. Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials que va posar de manifest que “convertir la cultura en una força de transformació social continua sent més imprescindible que mai”.
La cerimònia també va comptar amb la magnífica actuació de dansa inclusiva “Caminants” cocreada per Maria Ribera i amb la participació de Noelia Bernal, Lucas Jimenez i Hassan Asakiou de la Fundació Ampans.
La Fundació Barça Genuine convidarà als finalistes del Premi Setba a una nova experiència immersiva dins del Museu del FC Barcelona.
Exposició amb les obres finalistes
Les obres dels artistes s’exposaran a la Pigment Gallery de Barcelona, situada al Carrer Trafalgar, 70, gràcies a una col·laboració amb el gremi de galeries d’art de Catalunya. L’obertura de l’exposició serà el dia 28 de setembre a les 19:00 hores i estarà vigent fins al diumenge 15 d’octubre.
Podeu recuperar la gala del XII Premi Setba que es va retransmetre en directe per Youtube en aquest enllaç.