Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

FESTA DE LA MERCÈ 2023

FESTA DE LA MERCÈ 2023

Què és el dia de la Mercè?

El dia de la Mercè és una festa en honor a la Patrona de Barcelona (La Mare de Déu de la Mercè). La seva celebració s’inicia cada 22 de setembre, i finalitza el 25 d’aquest. És una festa popular de Barcelona, on els carrers s’omplen de gent i fa Barcelona una ciutat més viva.  

Qui va ser la Mercè? 

La Mercè va ser la Patrona de Barcelona. Segons explica la llegenda, Jaume I, Sant Pere Nolasco i Sant Ramón de Penyafort, van experimentar una aparició de la verge de la Mercè a l’agost de l’any 1218. Els va demanar un ordre religiós per poder salvar els cristians atrapats pels sarraïns. (Habitants del desert, concretament per les zones d’Aràbia). 

Què es farà en el dia de la Mercè?

  • Exposicions: Unes de les activitats que es faran el començament de la festa. Com per exemple exposicions de Gegants, de dracs i bèsties de foc… 
  • Espectacles: Molts espectacles es faran en el començament de la festa. Els espectacles es realitzaran a la nit. (Al voltant de les 20:00 i les 0:00).    
  • Concerts: Hores i hores de concerts ompliran Barcelona cada dia d’aquesta celebració. Hi haurà de molts gèneres de música. Com per exemple música Indie, Flamenc, Pop, Electrònica, Música Urbana…
  • Jornades de portes obertes o visites guiades: Si t’agrada visitar museus, catedrals entre altres més, en el dia de Mercè podràs fer-ho de manera gratuïta o amb descomptes. Com ara “La casa Museu Amatller”,tindrà un descompte a l’entrada, passarà de 21€ a 17€. Jornada de portes obertes en la Sagrada Familia, i moltes més.
  • Esports i tornejos: Del 22 al 24 de setembre, Barcelona organitzarà tornejos internacionals de la Mercè. Els tornejos solen ser de beisbol, crossball, softball i natació. 
  • Activitats familiars: Dintre d’aquestes activitats, entren alguns espectacles, concerts, tallers, etc. Són activitats dedicades per a la família. 

Si desitges veure totes les activitats que es realitzen en el dia de la Mercè, podeu entrar en el seu programa des del web:

https://www.barcelona.cat/lamerce/es/programa

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat