Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’atur torna a reduír-se aquest mes de maig

L’atur torna a reduír-se aquest mes de maig

L’atur baixa de 16.671 persones (-4,6%) aquest més a Catalunya.

Encara que el maig és estadísticament un mes favorable a l’ocupació, la incertesa en l’economia, especialment en el sector industrial i productiu fruït de l’actual inestabilitat internacional, l’augment dels preus de l’energia i la inflació, feia témer uns resultats no tan positius que sortosament no s’han complert. L’accentuada represa del turisme, que ja s’apuntava el mes d’abril un cop sembla que la crisi del COVID comença a esvair-se, ha impulsat amb molta força l’ocupació al sector dels serveis.

Juntament amb la dada dels 257.021 nous contractes signats el darrer mes cal destacar que el 47,4% d’aquests han estat indefinits, fet que també representa un màxim històric per a contractes d’aquest tipus en un mes, malgrat cal remarcar que la major part d’aquests (60%) han estat contractes a temps parcial o fixes discontinus.  

Per sectors, lidera la baixada de persones aturades el dels Serveis amb 12.882 i per demarcacions Barcelona amb 10.414.

La taxa de reducció de l’atur interanual a Catalunya ha arribat al 27,8% el que significa que hi ha 133.790 aturats menys. Ara hi ha registrades a les Oficines de Treball de Catalunya 348.027 persones aturades. 

Així doncs, es clou un mes amb resultats positius i es manté una tendència que desitgem continuï malgrat les greus incerteses que planen damunt l’economia i l’ocupació.

Accediu a l’informe complert del Departament d’Empresa i Treball

Programes

Femarec, 30 anys al servei de l’ocupació

A Femarec portem més de trenta anys treballant per la inserció social i laboral de les persones més vulnerables de casa nostra i hem aconseguit en aquest temps més de 15.000 insercions al mercat laboral per aquests col·lectius.

Clica aquí i coneix tota l’oferta de formació i orientació que podem oferir-te per a la recerca d’una ocupació de qualitat.

O si ho prefereixes, posa’t en contacte amb nosaltres al 93 243 72 72 o per mail a: dpch@femarec.cat

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat