Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

La música cura

La música cura

Els músics Brigit i Matthias de l’Orquestra Sinfònica del Liceu ens visiten

Aquest dilluns hem tingut una visita molt especial, la de la Brigit i en Matthias, violinista i violoncel·lista respectivament de l’Orquestra Sinfònica del Liceu. I és que, emmarcat en les sessions “Ritmes en companyia” que guia el musicoterapeuta Raül Hernández i mercès a la col·laboració d’Apropa Cultura, hem pogut gaudir de dues sessions en què aquesta parella d’excel·lents músics ens han delectat amb les seves interpretacions.

Però a més a més, també hi ha hagut espai per establir una xerrada molt amena entre totes, on en Matthias i la Brigit ens han explicat, per exemple, la seva tasca dins l’orquestra, detalls curiosos de la seva professió, com van començar a endinsar-se en el món de la música i com van decidir fer-ne d’ella la seu ofici.

Així mateix, companyes i companys del Centre Especial de Treball també els han explicat la seva relació amb la música i els han fet nombroses preguntes, interessant-se especialment en com la música afavoreix el benestar de les persones. En aquest punt, tant en Matthias com la Brigit han estat rotunds en afirmar que no és tan sols una sensació, sinó que existeixen estudis rigorosos que demostren que la música ajuda i té una influència determinant en l’equilibri emocional.

Finalment, també els nostres visitants s’han unit a una cançó d’origen africà interpretada per nosaltres. Ha estat una jornada molt interessant i plaent que ja desitgem poder tornar repetir ben aviat.

Moltes gràcies a la iniciativa d’en Raül Hernández, a l’equip del departament d’EIS de Femarec, al Liceu i a Apropa Cultura per haver-ho fet possible. I sobretot als mestres Brigit i Matthias per la seva amabilitat i l’extraordinària música que ens han regalat.

Femarec i la recerca del benestar

Una de les tasques essencials del departament d’EIS (Equip d’Intervenció Social) de Femarec es vetllar pel benestar físic i psicològic de les persones usuàries/treballadores amb discapacitat i especials dificultats del nostre Centre Especial de Treball (CET). En aquest sentit es dissenya un programa d’activitats i formació en hàbits saludables que es duu a terme majoritàriament dins de l’horari laboral i que inclou sessions de relaxament, ioga, musicoteràpia, cuina i alimentació i sortides culturals.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat