Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’Ajuntament de Barcelona col·labora en diversos projectes d’inclusió social de Femarec

L’Ajuntament de Barcelona col·labora en diversos projectes d’inclusió social de Femarec

Millorar la qualitat de vida de les persones de les persones vulnerables. Aquesta és una de les raons de ser de Femarec, i és per això que la cooperativa compta amb diferents projectes d’inclusió social per a les persones treballadores del Centre Especial de Treball (CET) amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

Per fer-ho possible, hem comptat, un any més, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest ajut s’emmarca en la convocatòria de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat que atorga anualment l’Ajuntament de Barcelona.

Projectes d’inclusió social:

L’Ajuntament de Barcelona col·labora amb tres projectes impulsats per l’Equip d’Intervenció Social (EIS) de Femarec:

Acostem-nos al lleure

El projecte “Acostem-nos al lleure” pretén fomentar la inclusió i participació de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental en activitats socials, culturals i de lleure. Es treballa l’empoderament de les persones en la presa de decisions d’acord amb els seus interessos personals. Des de Femarec acompanyem a les persones en la d’inclusió en activitats ordinàries i afavorint els processos d’autodeterminació.

Durant tot l’any s’organitzen sortides de cohesió de grup amb diferents propostes educatives i culturals, tenint en compte les preferències dels participants. Les sortides estan vinculades a la plataforma ‘Apropa Cultura’, programa socioeducatiu d’equipaments culturals de Catalunya, en el qual poden gaudir de propostes d’alt valor cultural i social. A més, es realitzen activitats relacionades amb les festes i tradicions del nostre territori. També s’inclou la participació en activitats i voluntariats, que impliquen crear xarxa amb la comunitat, especialment amb les entitats i els establiments del barri del Bon Pastor, del districte de Sant Andreu i de la ciutat, com per exemple la participació en la Taula d’Entitats de Sant Andreu.

A través del lleure, les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn poden satisfer necessitats que no cobririen en altres àmbits de la vida, com per exemple, les relacions personals i afectives. El projecte està subvencionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Espai de les Famílies

L’Espai de les Famílies és un punt de trobada entre els familiars dels treballadors del Centre Especial de Treball (CET) amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental i l’equip de professionals que els atenen. En aquest programa s’organitzen trobades grupals per compartir experiències, inquietuds o preocupacions. Un espai segur i de suport mutu on poder expressar sentiments, emocions i pensaments que, en moltes ocasions es reprimeixen o són viscuts amb “culpa” o “autoretrets”, i amb la possibilitat de poder aprendre de les experiències, actituds i valors dels altres.

En funció de les demandes específiques d’algunes famílies també es duen a terme sessions d’atenció individual. Finalment, de forma puntual es fan sessions monogràfiques d’algun tema específic per atendre les demandes i necessitats detectades per les famílies. El projecte està subvencionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

DAFIS (Dona, Activitat Física i Salut)

DAFIS, “Dona, activitat física i salut”, és un programa que pretén fomentar la pràctica de l’esport i els hàbits saludable entre les dones del Centre Especial de Treball (CET), un col·lectiu que presenta una doble discriminació per raó de gènere i discapacitat o trastorn.

Al llarg de l’any, cada setmana es realitza una sessió d’expressió corporal i una sessió de natació a la piscina del Complex Esportiu Municipal del Barri del Bon Pastor. Un cop al mes es realitza una caminada pel barri i una sessió mensual del grup de dones, un espai de cura emocional perquè les participants puguin compartir les seves experiències i preocupacions i recursos relacionats amb la salut física i psicològica.

Amb la pràctica d’activitat física es treballen els hàbits saludables, també l’expressió i la comunicació corporal, així com les relacions socials i la millora de l’autoestima i l’esperit, millorant així la qualitat de vida de les persones. El projecte està subvencionat per l’Institut Barcelona Esports (IBE).

La tasca de Femarec

Des de 1991, Femarec es dedica a facilitar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social per diverses raons: atur, immigració, discapacitat, trastorn mental, dones, joves entre d’altres. L’entitat ha atès més de 45.000 persones d’aquests col·lectius en aquests 30 anys de trajectòria. A més, Femarec ofereix serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, que dona feina estable a unes 150 persones amb discapacitat i especials dificultats.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat