Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Femarec presenta la Memòria d’activitats del 2023 a l’Assemblea General Ordinària

Femarec presenta la Memòria d’activitats del 2023 a l’Assemblea General Ordinària

Un any més Femarec ha presentat la Memòria d’activitats del 2023 a l’Assemblea General Ordinària de la cooperativa, un recull de totes les accions i projectes que s’han dut a terme en el darrer any, així com les principals xifres de l’organització.

La presentació anual de la memòria representa un exercici de transparència amb les sòcies de la cooperativa i els treballadors de l’entitat amb l’objectiu que tothom pugui conèixer les iniciatives i l’impacte social i econòmic de Femarec. El pròxim 11 de juny també es presentarà als patrons de la Fundació Femarec.

30 anys del Centre Especial de Treball (CET)

El 2023 ha estat marcat per la celebració dels 30 anys de la posada en marxa del Centre Especial de Treball (CET) amb la primera Jornada FemFutur, una diada que va servir per obrir les portes de la nostra entitat i mostrar la tasca que fem per millorar la qualitat de vida de les persones.

Les entitats d’acció social hem continuat reclamant més finançament públic a les administracions per poder garantir una atenció de qualitat a les persones que acompanyem i unes condicions laborals dignes per als professionals del sector. Amb tot, però, celebrem que la Generalitat hagi aprovat el nou Codi d’Accessibilitat per trencar les barreres que es troben les persones amb discapacitat en el seu dia a dia, fent èmfasi en l’accessibilitat cognitiva perquè les coses siguin fàcils d’entendre per a tothom.

Però sens dubte, aquest també ha estat un any marcat per la sequera i el canvi climàtic que ens han obligat a prendre mesures per reduir la nostra petjada ecològica amb la nova instal·lació de plaques fotovoltaiques que genera 116.341 kWh d’energia verda anualment per al CET, un espai dedicat a la gestió de residus i la recollida selectiva.

Garantir l’accés a la cultura de les persones vulnerables i que puguin formar part dels processos creatius és un altre dels nostres propòsits. Per això, un dels altres esdeveniments destacats que ens fa sentir més orgullosos va ser l’estrena del cinquè espectacle musical de Pot Teatre, ‘Entremesos i l’escarni de la Moral’ al Teatre Apolo de Barcelona, una producció dirigida per l’Albert Gràcia i amb música de Keco Pujol.

L’any 2023 en xifres

  • 154 persones amb discapacitat i especials dificultats contractades a Femarec
  • 12.088 persones ateses en totes les accions de l’entitat
  • 2.029 persones vulnerables ateses en totes les accions de l’entitat
  • 3.234 tones de residus gestionats
  • 944 persones inserides al mercat laboral

Els reptes per aquest 2024

Aquest 2024 continuarem treballant sense perdre de vista la nostra missió: la inserció social, laboral i cultural de les persones en risc d’exclusió social i la cura del medi ambient.

En aquest sentit, un dels grans reptes que tenim és que l’Accessibilitat Cognitiva sigui una realitat i tota la documentació i les informacions que es difonen des de Femarec s’adaptin a Lectura Fàcil. A més, també volem seguir apostant per la transformació digital, explorant les oportunitats que la IA pot oferir a les entitats d’acció social i del tercer sector.

Pel que fa al medi ambient, incorporarem dos nous vehicles elèctrics a la nostra flota i entre el 2024 i el 2025 tenim previst augmentar la producció de l’energia verda amb la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques i reduir el consum d’aigua fins a un 15%.

Finalment, treballarem perquè la Fundació Femarec continuï creixent i puguem fer realitat més projectes amb impacte social i treballar en xarxa, construint col·laboracions i aliances amb les administracions, empreses i organitzacions del territori per sumar esforços, defensar els drets de les persones més vulnerables i garantir que puguin tenir una vida digna.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat