Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

La Fundació Femarec, una peça clau per impulsar i consolidar el projecte social de Femarec

La Fundació Femarec, una peça clau per impulsar i consolidar el projecte social de Femarec

Fa més de 25 anys es va crear la Fundació Femarec que ha estat una peça clau per impulsar i consolidar el projecte de la cooperativa Femarec per millorar la vida dels col·lectius vulnerables i la cura del medi ambient.

Aquesta setmana hem celebrat la Junta Ordinària de Patrons de la Fundació Femarec, una trobada anual amb totes les empreses i personalitats rellevants que ens donen suport per donar a conèixer la Memòria d’activitats i projectes realitzats en el darrer any, aprovar l’estat de comptes i presentar el pla de treball d’aquest 2024.

A Femarec treballem per assegurar una atenció sistematitzada i de qualitat per a aquelles persones que es troben en risc d’exclusió social, fent possible la seva inclusió social, laboral i cultural a la societat. Aquest 2023 hem aconseguit inserir 944 persones al mercat laboral, amb el nostre Servei de Gestió de Residus i Recollida Selectiva hem tractat 3.234 tones de residus i la Fundació ens ha ajudat a tirar endavant el nostre projecte social amb una aportació de 235.504,67€.

La trobada anual amb els Patrons de la Fundació va començar amb la xerrada “Impacte econòmic de la situació de sequera persistent”,  a càrrec del, Sr. Xavier Amores, President del Consell d’Ús Sostenible de l’Aigua i Director del Catalan Water Partnership.

Amores va posar exemples i bones pràctiques d’empreses que busquen solucions per reduir al màxim el consum d’aigua. Des del clúster de l’aigua treballen en R+D, innovació i cooperació amb els sectors per estalviar aigua i ajudar en un ús més sostenible de l’aigua.

Creu que en un futur caldrà aconseguir un gran acord de país perquè el sector de l’aigua es consolidi com un sector estratègic, i insistia en què cal una inversió sostinguda per fer més sostenibles les empreses i organitzacions perquè siguin més resilients i cap activitat econòmica es quedi enrere.

En aquest sentit, també va posar damunt la taula la necessitat d’adaptar les normatives per eliminar barreres burocràtiques i que es puguin accelerar projectes de reutilització de l’aigua.

Nous membres de la Fundació

Enguany DABA, distribuïdor oficial de Nespresso a Espanya i Andorra, s’ha incorporat com a nou membre de la Fundació Femarec. Fa 30 anys que tenim una estreta col·laboració, i és que des del 1994 al nostre Centre Especial de Treball (CET) recuperem i reparem més de 3.000 cafeteres professionals Nespresso anualment.

Podeu consultar totes les empreses i personalitats que en formen part en aquest enllaç.

Com ser una empresa patrona de la Fundació i quins beneficis té?

El suport de les empreses i institucions al projecte social de Femarec es pot realitzar de diferents formes, i no tan sols amb una aportació econòmica:

  • Fent créixer el nostre projecte promovent la participació d’altres empreses i institucions.
  • Suggerint, assessorant, tutelant i impulsant iniciatives per a la creació de llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social, entre altres accions d’integració social i cultural.
  • Esdevenint client rellevant dels serveis oferts pel nostre CET.
  • Aportant recursos per al desenvolupament de la nostra tasca, com ara donacions.

Formar part de la Fundació suposa una sèrie d’avantatges per a les empreses:

  • A nivell de Responsabilitat Social Corporativa, assegura el compromís de les empreses patrones amb el projecte social que desenvolupa la Fundació Femarec i, en definitiva, amb un impacte positiu en la societat.
  • A nivell de reconeixement i publicitat, formar part del Patronat de la Fundació Femarec, en el qual hi figuren empreses de gran renom i prestigi, és del tot favorable.
  • A nivell fiscal, si les empreses patrones decideixen efectuar donacions, aquestes gaudeixen de deduccions impositives.

Aquest 2024 treballarem perquè la Fundació continuï creixent i puguem fer realitat més projectes amb impacte social i treballar en xarxa, construint col·laboracions i aliances amb les administracions, empreses i organitzacions del territori per sumar esforços, defensar els drets de les persones més vulnerables i garantir que puguin tenir una vida digna.

En aquests més de 30 anys d’història Femarec ha atès més de 230.000 persones, més de 15.000 persones en risc d’exclusió social contractades al mercat laboral i més de 80.000 tones de residus gestionades, entre d’altres.

 

 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat