Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Femarec participa en la nova edició del Saló de l’Ocupació 2023

Femarec participa en la nova edició del Saló de l’Ocupació 2023

Des de Femarec estarem presents a la pròxima edició del Saló de l’Ocupació, que tindrà lloc el pròxim 4 i 5 d’octubre (de 9.30 a 19 hores), al recinte Montjuïc de Barcelona. El certamen està organitzat per Fira de Barcelona, promogut per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i compta amb la implicació de les principals entitats de l’ecosistema ocupacional de la ciutat. L’objectiu és assessorar a les persones per millorar la seva ocupabilitat, orientar el seu futur professional, conèixer ofertes de feina i mostrar les darreres tendències del món laboral.

cartell ocupacio caA Femarec disposarem d’un estand a l’Espai “Orienta’t” on donarem a conèixer els nostres itineraris d’orientació, formació i inserció sociolaboral. Un servei que pretén assessorar a les persones que volen reorientar el seu futur professional i aconseguir la inserció de diferents col·lectius: joves, aturats, persones vulnerables o en risc d’exclusió social. Treballem a través d’un tractament holístic i personalitzat que explora els coneixements, les aptituds, les actituds, l’entorn, les necessitats i les aspiracions de cada persona.

Actualment disposem d’aquests itineraris d’inserció:

 • FEM Oportunitats: Programa d’atenció i millora de l’ocupabilitat dirigit a persones migrants, refugiades o sol·licitants de protecció internacional.
 • FEM ILMO: Atén a persones amb discapacitat i/o trastorn de la salut mental, amb l’objectiu d’empoderar-les per construir el seu projecte de vida i professional i millorar la seva ocupabilitat.
 • Club de la feina: Servei que ofereix informació, orientació i assessorament laboral.
 • Dona’t: Integració sociolaboral de dones víctimes de violència masclista.
 • FEM CIM: Atén problemàtiques de persones joves tutelades i extutelades, especialment en l’àmbit laboral.
 • LàboraTreballa per al foment de l’ocupació i apropa les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral.
 • MAIS: Programa de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania.
 • Orienta: Pretén definir i millorar el projecte professional de les persones.
 • SAO: Treballa per la consecució d’una feina i la seva millora mitjançant processos conjunts d’orientació, formació pràctica en habilitats laborals i inserció dinàmics.
 • SIOAS: Integració social i laboral de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental.
 • Programa Singulars:
  • Joves Singulars: Millora de l’ocupabilitat de persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.
  • Joves Capacitats: Millora de l’ocupabilitat de persones joves amb discapacitat, no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació.

Fira d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Al Saló també hi haurà la fira “Sí, i millor” que organitza FECETC (Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya) per facilitar entrevistes entre persones amb discapacitat i empreses interessades a contractar-les, a més de xerrades sobre la inserció laboral d’aquest col·lectiu.

Enguany el Saló disposarà de cinc espais, dos d’aquests s’estrenen en aquesta edició. El primer, “Informa’t”, donarà la benvinguda als visitants amb informació sobre les propostes de la fira. El segon, “Oportunitats professionals”, és on es donaran a conèixer nous sectors amb alta demanda de talent, i on es podrà contactar amb empreses i inscriure’s a ofertes de feina.

Com en les anteriors edicions, a l’espai “Orienta’t”, el públic podrà contactar amb les entitats de la ciutat que ofereixen recursos ocupacionals i formatius i rebre assessorament personalitzat. Pel que fa a l’espai “Descobreix” serà el lloc adient per conèixer oficis i professions amb més demanda, i trobar la formació que es necessita per desenvolupar-los. Finalment, a l’espai “Prepara’t” hi haurà assessorament sobre les eines, estratègies i els recursos més eficaços per la recerca de feina.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat