Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

FEM Whats, un programa d’orientació i inserció sociolaboral a distància

FEM Whats, un programa d’orientació i inserció sociolaboral a distància

FEM Whats és un programa d’orientació sociolaboral de Femarec que pretén millorar el projecte professional de les persones així com identificar i desenvolupar les competències necessàries per promoure la seva inserció laboral.

Està dissenyat especialment per a persones que no poden fer sessions d’orientació laboral de forma presencial i per aquest motiu, tot l’assessorament es fa a distància través de Whatsapp (xat, videotrucada…). Només cal assistir a una sessió d’acollida per signar documentació i proporcionar el telèfon per fer les sessions pactades.

Un dels principals objectius del programa és reduir l’actual bretxa digital de les persones en situació de vulnerabilitat i treballar les competències digitals, que avui dia són indispensables per poder accedir al mercat laboral. El FEM Whats fa una  immersió amb les participants per conèixer i adaptar-se a les eines digitals a través del Whatsapp, una aplicació que coneixen i utilitzen en el seu dia a dia.

Amb els referents pedagògics es pactaran tutories de forma telemàtica i a través del xat de Whatsapp podran compartir material, informació o dubtes. Durant les sessions d’orientació i inserció laboral, es repassarà el context laboral i la situació del mercat de treball actual, es farà un diagnòstic de les motivacions i interessos dels participants per analitzar la seva ocupabilitat i s’elaborarà un pla individual d’inserció. També es donaran a conèixer canals de recerca de feina i es treballaran els processos de selecció, per saber com millorar el currículum, com afrontar una entrevista de feina o la possibilitat d’autoocupació com a forma d’accés al mercat de treball.

Els participants tindran l’oportunitat d’estar en grups de difusió de diferents sectors econòmics per rebre informació sobre notícies rellevants del sector o ofertes de feina destacades.

Finalment, també es treballaran les competències transversals i la formació en les noves tecnologies (TIC), per fer front a les situacions i tràmits del dia a dia.

Més enllà de la inserció laboral, el programa contempla accions per a millorar el benestar emocional de les persones, en repensar els seus hàbits per tal que siguin saludables i també promoure activitats per apropar i vincular a les participants en la comunitat i a les entitats del seu entorn més immediat.

 

A qui va dirigit?

  • Persones que certifiquin risc o situació d’exclusió social.
  • Persones treballadores en empresa ordinària que viuen una situació precària i requereixen una millora de l’ocupabilitat, sent incompatible la presencialitat a Femarec.
  • Persones cuidadores que estan a càrrec de persones dependents i que les sessions presencials regulars són incompatibles amb la cura.
  • Persones que estiguin estudiant en el torn de matí i no es puguin desplaçar fins a la nostra oficina.
  • Persones amb discapacitat i/o trastorn de la salut mental (TSM) que tenen dificultats en el desplaçament, per motius de desorientació als espais.
  • Altres casos de dificultat justificada per la no presencialitat de l’atenció, es tindrà en compte si el programa s’ajusta a la seva demanda.

El servei compta amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat en el marc dels ajuts que atorguen anualment per a projectes i activitats per a entitats de l’àmbit de polítiques públiques socials (COSPE 2023). El programa està 100% subvencionat i no té cap cost per als participants.

 

Itineraris d’inserció sociolaboral de Femarec

Fa més de 30 anys que a Femarec treballem per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables. A través dels nostres projectes d’inserció sociolaboral l’any 2022 vam atendre 1.195 persones i vam aconseguir la inserció de 341.

 


Amb el suport de:

Generalitat DptDretsSocials

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat