Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

TENIM WIFI GRÀCIES A UNA DONA

TENIM WIFI GRÀCIES A UNA DONA

El passat 9 de novembre va ser l’aniversari de naixement de la Hedy Lamarr, gràcies a ella tenim wifi.

Hedy Lamarr, nascuda a Viena el 9 de novembre de 1914, va ser una actriu de cinema i inventora austríaca. Va inventar la primera versió de l’espectre eixamplat que permetria les comunicacions sense fils de llargues distàncies.

Les seves creacions

Van crear amb el seu compositor i amic seu, George Antheil, el sistema conegut com a “salt de freqüència”. Aquest fenomen fa canviar la informació d’un lloc a un altre constantment, de manera que és molt difícil, gairebé impossible, per a l’enemic, atrapar-la, ja que mitjançant salts constants de freqüència per part tant del transmissor, com del receptor, era impossible saber on estava.

Va servir com a base per a crear ni més ni menys que la xarxa de wifi, el GPS i el Bluetooth.

Tan rellevant va ser la seva aportació a la ciència, que no sols va ser una de les dones que més premis van rebre pels seus invents, sinó que fins i tot el dia de l’inventor, el 9 de novembre, es commemora precisament en el dia del seu naixement.

Utilitzacions del wifi i el Bluetooth a prelaboral i en la nostra vida quotidiana

Gràcies a la Hedy Lamarr, va aconseguir que fins a l’actualitat puguem utilitzar a prelaboral i el nostre dia a dia la seva invenció; wifi i Bluetooth, així avui dia és com coneixem, com a vida quotidiana, les eines que podem adquirir per connectar a les xarxes socials, per treballar a altres empreses, per connectar al Google i mirar al Classroom les tasques que fem dia a dia quan pertoca, per connectar-nos en línia amb altres jugadors/es, i per connectar per Bluetooth, com la reproducció de la música, en aquest cas Spotify i la ràdio. Els auriculars sense cable, que es puguin connectar per Bluetooth. Compartir de manera local les imatges, els vídeos, la música, els arxius i connectar els dispositius amb intel·ligència artificial, com Alexa Amazon. Llavors el dia 4 de novembre, que és la seva data de naixement,  es commemora el seu llegat pel seu invent que coneixem actualment i consumim dia a dia.

3 Comments

 1. Sergi Conill
  20/11/2023 at 12:02

  És molt interesant. Qui ho podría dir que una gran inventora hagués fet això? Molt bén redectat.

 2. Oriol Llorenç
  20/11/2023 at 12:05

  És molt maco! Vull aigua!

 3. Paula Álvarez
  14/12/2023 at 09:45

  M’encanta! Gràcies Femarec!

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat