Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Els Tallers Ambientals de Femarec es renoven gràcies a l’Ajuntament de Barcelona

Els Tallers Ambientals de Femarec es renoven gràcies a l’Ajuntament de Barcelona

L’arribada de la Covid-19 ha dificultat que els Tallers Ambientals de Femarec, nascuts l’any 2005, s’hagin pogut desenvolupar amb normalitat aquest darrer 2020. La pandèmia ha fet impossible que les escoles poguessin venir a visitar les instal·lacions del nostre Centre Especial de Treball (CET), així com realitzar-hi les diverses activitats previstes dins del projecte. És en aquets context que, un cop més, hem reconvertit l’adversitat en oportunitat, transformant els Tallers Ambientals a la modalitat presencial.

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la Convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021, doncs, els Tallers Ambientals de Femarec s’han pogut mantenir, tot i les dificultats que ha generat la situació de pandèmia, i adaptar a les necessitats de l’actualitat.

La digitalització dels Tallers Ambientals

video tallers ambientals 1

D’aquesta manera, la clàssica visita i el taller pràctic poden realitzar-se d’igual manera a través d’una plataforma virtual específica, on hem habilitat tots els materials necessaris. En primer lloc, es pot fer la visita virtual per les seccions de Muntatges i Reparacions i Gestió de Residus del CET, amb missatges de la importància de la cura del medi ambient, del reciclatge i la reutilització. A continuació, es pot jugar a un escape room virtual per posar a prova els coneixements després de la visita.

Després, proposem un taller de reciclatge plàstic, que es pot dur a terme a la pròpia aula a través d’un tutorial virtual i la proposta d’un debat entre les alumnes sobre tot allò que s’ha pogut aprendre.

Tot el material està redactat en lectura fàcil i adaptat a les edats dels escolars.

Participa als Tallers Ambientals amb la teva escola!

Els Tallers Ambientals han esdevingut una eina interactiva, totalment gratuïta, dirigida a les nenes i nens de primària on, de la mà de les treballadores amb especials dificultats del nostre CET, descobreixen tot el que fem des de Femarec per preservar el Medi Ambient.

Aquest fet ha permès que les escoles puguin dur a terme l’activitat a l’aula, adaptada a la situació actual, sense haver de sortir a l’exterior però mantenint l’essència del projecte inicial.

Si la teva escola està interessada en participar als Tallers Ambientals, només cal que ens demanis l’accés a través del correu gestioeis@femarec.cat i et facilitarem les claus d’accés.

1 Comment

  1. ELI Pellicer Azpiazu
    07/05/2021 at 15:22

    Això és genial. La terra ajuda a superar una crisi.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat