Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

La importància de reduir el consum de les bosses de plàstic

La importància de reduir el consum de les bosses de plàstic

El proper divendres 3 de juliol celebrem el Dia Internacional Lliure de Bosses Plàstiques. Aquest dia ha de servir per conscienciar sobre la necessitat de reduir les bosses de plàstic d’un sol ús i fomentar-ne un consum responsable.

En els últims anys hem s’han dut a terme molts esforços i moltes campanyes de conscienciació per tal d’acabar amb el consum de bosses de plàstic, especialment als comerços. Aquestes bosses són altament contaminants i de difícil degradació, podent arribar a trigar centenars d’anys en descompondre’s.

La clau: reutilitzar les bosses de tela

Anualment, consumim una mitjana de 238 bosses de plàstic per persona, dada que suposa el consum de 500 bilions de bosses a tot el món. Amb una vida útil de només 20 minuts, aquests productes malmeten l’ecosistema. És per això que és important treballar per fomentar un canvi de mentalitat, reduint i eliminant el consum d’aquestes bosses i fomentant l’ús de les bosses de tela reutilitzables en el seu lloc. La clau és reutilitzar aquestes bosses quants més cops, millor.

Femarec aposta pel reciclatge

Femarec és una entitat compromesa amb la cura del medi ambient. Aquest fet, lligat a un dels grans eixos de l’entitat, el de la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental sever, va originar el projecte dels Tallers Ambientals. Nascut l’any 2005, aquest consisteix en una visita guiada al nostre Centre Especial de Treball, on estudiants de primària realitzen un taller pràctic de reciclatge de paper. Totes dues activitats són dutes a terme per treballadors i treballadores de la secció de Gestió de residus del CET amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. D’aquesta manera no només es treballa amb la sensibilització amb la cura del medi ambient sinó que també s’aconsegueix trencar estereotips vers aquest col·lectiu.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat