Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Projectes Socials de Femarec amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

Projectes Socials de Femarec amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona

Un any més, Femarec ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona en diversos projectes socials relacionats amb la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i especials dificultats dins la convocatòria de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat que atorga anualment l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany, l’Ajuntament de Barcelona ha contribuït a l’execució d’un total de cinc projectes socials que duu a terme Femarec:

Acostem-nos al lleure: fomenta les actuacions que ofereixen un ventall d’experiències, d’activitats culturals i d’oci prou àmplies per generar preferències, interessos personals i presa de decisions, treballant així l’autodeterminació de les persones amb discapacitat intel·lectual, física o trastorn mental sever i facilitar l’acompanyament que els hi doni suport durant tot el seu procés d’inclusió. El projecte està subvencionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

DAFIS (Dona, Activitat Física i Salut): aquest projecte té com a objectiu garantir la igualtat de gènere i la pluralitat, promovent l’adaptació d’activitats físiques a les necessitats de les dones participants. El projecte està subvencionat per l’Institut Barcelona Esports (IBE).

Espai de les Famílies és un punt de trobada i diàleg entre familiars de les treballadores i treballadors del Centre Especial de Treball (CET) amb discapacitat intel·lectual i l’equip de professionals que els i les atenen. Es treballa tant de forma individual com col·lectiva.
El projecte està subvencionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Fem equitat: aquest projecte atén a un grup de 8 dones en situació de vulnerabilitat de patir violència de gènere, amb la finalitat d’apoderar-les per millorar la seva ocupabilitat. La implementació té en compte les expectatives de les dones participants, la demanda del mercat laboral i les dificultats en termes de perspectiva de gènere en el món professional dins els sectors específics que tendeixen a la masculinització del lloc de feina. El projecte està subvencionat per l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global.

ILMO: el Servei d’Inclusió Laboral de persones amb discapacitat al Mercat Ordinari ofereix a les persones participants acompanyament en el procés d’inclusió laboral en el mercat ordinari a través de diverses accions, com ara la facilitat a l’hora de participar en ofertes de la borsa de treball de Femarec. Guiem les persones de forma individualitzada, i amb una alta qualitat, amb l’objectiu d’aconseguir la inclusió i inserció laboral, reduint les barreres d’accessibilitat en els processos d’inclusió laboral en el mercat ordinari. El projecte està subvencionat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

La tasca social de Femarec

Des de 1991, Femarec es dedica a facilitar la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social per diverses raons: atur, immigració, discapacitat, trastorn mental, dones, joves entre d’altres. L’entitat ha atès més de 45.000 persones d’aquests col·lectius en aquests 30 anys de trajectòria. A més, Femarec ofereix serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, que dona feina estable a unes 150 persones amb discapacitat i especials dificultats.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat