Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Pot Teatre celebra el Dia Mundial del Teatre

Pot Teatre celebra el Dia Mundial del Teatre

El proper diumenge 27 de març celebrem el Dia Mundial del Teatre. Els darrers dos anys, la Covid ha marcat el món de la cultura i, per fi, sembla que, mica en mica, anem recuperant la normalitat. La cultura ha demostrat ser segura i un lloc de refugi emocional per a moltes persones.

Pot Teatre, una companyia de teatre professional

Amb el pas dels anys, el que va néixer com una eina terapèutica de teatre social, ha esdevingut la companyia Pot Teatre, que ha aconseguit fer del teatre la professió amb la que actors i actrius amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever es guanyen la vida, assolint una gran fita per a la seva plena inclusió al món laboral. I aquesta és gran fita del sector: aconseguir que el teatre social esdevingui teatre professional, evitar que el teatre inclusiu sigui exclusiu en si mateix.

Avui, en motiu del Dia Mundial del Teatre, volem recuperar un reportatge emès a El Matí de Catalunya Ràdio, on les actrius de Pot Teatre parlaven d’allò que els fa sentir el teatre: “Perdre la por, la timidesa, relacionar-me amb la gent. És com fer teràpia”, explica la Marga. “Ajuda a desconnectar de la malaltia”, afegeix l’Albert. Per a l’Ariadna, gràcies al teatre supera “reptes que per altre gent són tonteries” i “com que sempre hi ha alguna cosa que es pot millorar amb el teatre, mai acabes d’aprendre”.

I per tu, què és el teatre?

Pot Teatre mai s’atura!

Les actrius i actors de la companyia mai s’aturen i és per això que segueixen treballant en les seves obres ja consolidades i en nous reptes. Esperem, ben aviat, poder anunciar-vos noves cites al calendari i retrobar-nos als escenaris!

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat