Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Femarec adquireix dos nous vehicles elèctrics amb el suport del Programa InnvESS

Femarec adquireix dos nous vehicles elèctrics amb el suport del Programa InnvESS

En els darrers mesos a Femarec hem adquirit dos nous vehicles elèctrics per a la flota del Servei de Gestió de Residus gràcies al Programa InnVESS – Treball Protegit 2023 del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, reafirmant així el nostre compromís amb el medi ambient i l’energia verda.

Progressivament, estem renovant els vehicles que s’encarreguen de la recollida selectiva amb l’objectiu que siguin més sostenibles, elèctrics o d’emissions zero, per reduir el CO2 i complir amb els requisits ambientals exigits per la normativa vigent i el mercat laboral. Una de les noves furgonetes es va posar en marxa al setembre del 2023 i l’altra aquest mes de maig. Actualment, comptem amb un total de 15 furgonetes i camions, dels quals cinc són elèctrics i tres ECO que funcionen amb propulsió de gas.

A Femarec disposem d’un punt de recàrrega elèctrica de vehicles amb energia renovable provinent de la nostra instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que genera 116.341 kWh que cobreix les necessitats de consum del Centre Especial de Treball (CET) i ens permet ser autosuficients energèticament. Per tant, a més de minimitzar les emissions de CO2 també s’afavoreix l’ús d’energies netes i la mitigació de pol·lucions tèrmiques.

La renovació del nostre parc automobilístic era tant imprescindible com necessària, ja que a Barcelona, on realitzem molts dels nostres serveis, també s’ha incorporat la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que delimita i restringeix l’accés i la circulació dels vehicles més contaminants a l’àrea metropolitana per millorar la qualitat de l’aire.

A més, ens ha permès generar dos nous llocs de treball per a persones amb especials dificultats i reduir els costos de carburant, una inversió que ens ajudarà a mantenir l’ocupació de 144 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental del CET.

El Programa InnvESS

El Programa InnvESS – Treball Protegit 2023 consisteix en un programa de concessió de subvencions a Centres Especials de Treball i Empreses d’Inserció per a l’activació socioeconòmica de la seva activitat, la innovació i sostenibilitat en els processos productius i els projectes industrials transformadors que generin noves oportunitats empresarials i d’ocupació.

Està impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, el Ministeri de Treball i Economia Social i la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives.

 

Promou i finança: la Generalitat de Catalunya – Departament d’Empresa i Treball

empresa h3      economiasocial      512px Logotipo del Ministerio de Trabajo y Economia Social.svg 1

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat