Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Hidrocinèsia: activitats aquàtiques per millorar la salut i el benestar de les persones

Hidrocinèsia: activitats aquàtiques per millorar la salut i el benestar de les persones

L’aigua ens dona vida, en molts sentits. Durant el mes de març i principis d’abril, alguns treballadors del Centre Especial de Treball (CET) de Femarec han pogut gaudir de l’activitat d’hidrocinèsia a les instal·lacions esportives Can Ricart.

La hidrocinèsia és una activitat grupal que consisteix a dur a terme diferents exercicis aquàtics terapèutics. Un dels principals objectius d’aquesta disciplina és millorar la condició física de les persones i fomentar les relacions socials.

L’activitat ha estat dirigida pels estudiants de segon del Cicle formatiu  de grau superior en Condicionament físic de l’Institut d’Esports de Barcelona (IEB) en el seu mòdul de pràctiques professionals gràcies al conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació per desenvolupar el projecte “Posa’t a la seva pell” dins el programa pedagògic InnovaFP. 

Amb aquest projecte, els estudiants de l’IEB col·laboren amb diferents entitats i grups amb necessitats especials (embarassades, persones amb discapacitat, nadons, tercera edat, etc) i s’encarreguen de preparar sessions individualitzades d’hidrocinèsia per millorar la seva qualitat de vida. A través d’aquesta iniciativa ofereixen un servei a la comunitat i treballen l’aprenentatge competencial i significatiu.

Quins avantatges té la hidrocinèsia?

La hidrocinèsia ofereix una gran varietat de beneficis per a la salut i el benestar:

  • Redueix l’impacte físic: L’activitat física dins de l’aigua redueix l’impacte i la tensió en les articulacions amb moviments més suaus i hi ha menys risc de patir una lesió.
  • Augmenta la capacitat respiratòria: Amb les immersions es millora la capacitat respiratòria.
  • Millora la motricitat i l’equilibri: El cos s’ha d’adaptar i flotar a l’aigua, i per avançar o submergir-se es treballa l’equilibri i es millora la motricitat.
  • Tonificació muscular i resistència: La resistència natural de l’aigua fa que els exercicis siguin més intensos i moure’ns dins l’aigua impliqui més esforç, per això ens ajuda a tonificar els músculs i millorar la resistència.
  • Redueix l’estrès: Moure’s a l’aigua pot ser una experiència relaxant i la seva temperatura pot tenir un efecte calmant al cos i a la ment.
  • Fomenta les relacions socials: les persones que es mantenen actives socialment, tenen més salut física i mental.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat