Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Dia Mundial del Medi Ambient, més de 30 anys cuidant el nostre entorn

Dia Mundial del Medi Ambient, més de 30 anys cuidant el nostre entorn

Ahir, 5 de juny vam celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, amb l’objectiu de sensibilitzar a la població mundial sobre la importància de cuidar els nostres ecosistemes i fomentar el respecte del medi ambient. Aquesta data és molt significativa per Femarec, ja que l’any 1993 vam ser pioners a casa nostra en posar en marxa un Servei de Recollida Selectiva de Residus dirigit a les empreses i dut a terme per persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. Aquest projecte unia des dels seus inicis dos objectius fonamentals per a la nostra entitat, la igualtat d’oportunitats per a les persones en situació de vulnerabilitat i la cura del medi ambient.

 El Servei de Recollida Selectiva i Gestió de Residus

Amb aquesta activitat treballem per la recuperació d’un important volum de matèries primeres que poden tornar de nou al cicle productiu, fomentant l’economia circular i estalviant recursos naturals, energètics i evitant el seu abocament a la natura. Som un centre de Gestió de Residus autoritzat amb el codi E-1818.19. A més, també estem autoritzats a transportar-los (codi T-882). Les tipologies de residus que més gestionem són, entre d’altres, Paper, Cartró, Ferralla, Fusta, Vidre, Plàstic o Tòner, i fins a 85 classes diferents. A més, disposem d’un magatzem especialment condicionat per albergar residus especials i/o perillosos.

Aquest servei es realitza seguint escrupolosos controls de qualitat i de sostenibilitat mediambiental avalats per les certificacions de qualitat: ISO 14001 Medi Ambient i ISO 9001 Qualitat. A més, aquest any incorporarem dos nous vehicles amb distintiu ECO, una renovació que de manera progressiva substitueix els vehicles propulsats per gasoil per als nous distintius ambientals.

 

El Servei de Recuperació i Reparació de Dispositius i Màquines.

Aquesta activitat neix amb la voluntat de recuperar i reparar màquines i dispositius per a la seva reutilització fruit de comprovar com les empreses no disposaven d’un servei que allargués la vida útil d’aquests aparells. Actualment, oferim aquest servei a empreses com Cervesa Damm i Nespresso, entre d’altres, reparant els elements dels seus dispositius que s’han deteriorat per l’ús i actuacions tant de xapa com de mecànica i/o electricitat. Un fet a destacar és que som l’únic taller homologat de Nespresso al món que és un Centre Especial de Treball, competint amb èxit en termes de qualitat, eficàcia i rendibilitat amb la resta.

 

Instal·lacions més sostenibles

A Femarec ens prenem molt seriosament el fet de minimitzar la petjada ecològica i apostar per unes instal·lacions sostenibles a nivell ambienta i energètic, prenent per guia els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Per aquest motiu, el passat mes, vam ampliar la nostra planta de generació d’energia solar, que fins aquell moment ens proporcionava més de 55.000 kWh d’energia l’any i un estalvi de més de 13 TM de CO₂, ampliant la nostra capacitat amb més de 57.000 kWh d’energia, és a dir, doblant la nostra capacitat i estalvi a l’atmosfera. També disposem d’una façana verda que contribueix a contrarestar una part de les emissions de CO2 que produïm i tots els dispositius de llum i de subministrament d’aigua que utilitzem són de baix consum.

El medi ambient i, per tant, el món es troba en situació d’emergència climàtica i de sobreexplotació de recursos que posa entre les cordes la capacitat del planeta i el nostre futur com a societat, tal com recull el nou informe a la revista Nature.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat