Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Femarec afavoreix la inserció laboral de persones vulnerables amb el Programa MAIS

Femarec afavoreix la inserció laboral de persones vulnerables amb el Programa MAIS

A través del Programa MAIS Femarec facilita la inserció sociolaboral de les persones vulnerables i amb majors dificultats. El Programa de Mesures Actives d’Inserció (MAIS) està destinat a persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania i també a les que es trobin en risc d’exclusió social.

El principal objectiu del programa és acompanyar a les persones a construir el seu projecte de vida. En l’àmbit laboral es pretén aconseguir que les persones trobin feina, puguin mantenir el seu lloc de treball o millorin la seva situació laboral, mentre que en l’àmbit personal es fomenta el seu empoderament a través de la integració social i la seva participació en la comunitat.

El programa contempla diferents tutories individuals per detectar les necessitats de cada persona, les seves motivacions i interessos, i es dissenya un itinerari d’inserció individualitzat en què també es fan sessions de treball grupal. Els participants tenen l’oportunitat de conèixer el mercat de treball, canals i eines de recerca de feina, es formen en competències transversals i en noves tecnologies per millorar la seva ocupabilitat.

El programa també inclou visites en diferents empreses per conèixer com treballen i quines tasques duen a terme, quina formació tenen els seus treballadors o quins processos de selecció fan servir.

Projecte comunitari

Amb l’objectiu de promoure la seva integració social, el programa també pretén apropar i vincular a les persones participants en la comunitat i amb altres entitats del seu entorn. En aquest sentit, es fomenta la seva participació en projectes d’acció social, xerrades, tallers i altres oportunitats culturals i d’oci que millorin la seva relació amb la comunitat.

Algunes de les activitats en què participen són en el grup dels  horts urbans de Barcelona, activitats lúdiques amb persones grans o amb discapacitat de centre de dia, o en el Gran recapte d’aliments.

El Programa MAIS no té cap cost per als participants i compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball i Cofinançat per la Unió Europea. Durant el 2022 es va atendre un total de 69 persones i es van inserir 14 participants.

Itineraris d’inserció sociolaboral de Femarec

Fa més de 30 anys que a Femarec treballem per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables. A través dels nostres projectes d’inserció sociolaboral l’any 2022 vam atendre 1.195 persones i vam aconseguir la inserció de 341.

 


Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball i Cofinançat per la Unió Europea.

logo DeptEmpresaTreball      UE 2022

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat