Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

<strong>Fàcil per a mi, fàcil per a tothom</strong>

Fàcil per a mi, fàcil per a tothom

L’entitat Dincat posa en marxa la campanya #Fàcilment de sensibilització a les xarxes socials.

L’accessibilitat cognitiva és fer el món més fàcil d’entendre per a totes les persones i aquesta campanya, presentada a través de diverses capsules audiovisuals que s’aniran difonent al llarg d’aquesta setmana, pretén mostrar la necessitat d’afrontar de manera urgent aquest important i integrador repte.

I diem integrador perquè la manca d’accessibilitat cognitiva provoca l’aparició de barreres que dificulten la participació en la societat de les persones amb dificultats de comprensió (persones amb discapacitat intel·lectual, gent gran, sense estudis, immigrants, etc.), sent aquest aspecte especialment greu en àmbits com els de la Cultura, la Salut, la Justícia, la Política o el Lleure.

És per això que Dincat proposa cinc punts d’actuació urgent per mirar de pal·liar aquesta precària situació:

  • Equiparar l’Accessibilitat cognitiva a la física i sensorial
  • Impulsar des de l’Administració plans d’Accessibilitat en els àmbits esmentats (la Cultura, la Salut, la Justícia, la Política i el Lleure)
  • Destinar-hi els recursos econòmics necessaris
  • Definir mesures concretes en els àmbits anteriorment enumerats
  • Crear equips professionals experts en accessibilitat cognitiva

Perquè l’Accessibilitat Cognitiva és un dret que tenim totes les persones i que ens beneficia a totes.  L’Accessibilitat Cognitiva està inclosa en la Llei General sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Aquesta llei es troba en el Reial Decret Legislatiu 1/2013.

Des del 13 de gener de 2022, una nova modificació d’aquesta llei estableix les condicions d’exigència i aplicació de l’accessibilitat cognitiva, que tothom t’entengui és la teva obligació.

Femarec i l’accessibilitat cognitiva

Femarec s’ha sensibilitzat des de fa temps per aquesta problemàtica i és en aquest sentit que ha posat en marxa un nou servei dirigit a entitats i institucions, que se n’encarrega d’adaptar i validar documents.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat