El Servei d’Integració Sociolaboral (SISL) de Femarec
L’accés al món laboral és un dret bàsic de totes les persones i proporciona una vida autònoma, una identitat social, independència i, a més, valors d’autoestima i de realització. Els diferents avenços normatius i declaracions han anat desenvolupant-se en paral·lel i han
tractat sempre de combatre la discriminació i l’etiquetatge de les persones amb discapacitat que tenen com a objectiu la integració plena i efectiva en la societat de les persones amb discapacitat, considerant el treball una eina clau per a la inclusió social.
Des de Femarec promovem la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats a través d’un model d’intervenció multidisciplinar com el Servei d’Integració Sociolaboral (SISL), recurs especialitzat que dona suport a les persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten un entrenament en hàbits i habilitats laborals i socials abans d’aconseguir la inserció laboral.
L’objectiu principal del SISL és assolir la integració laboral i social de les persones amb discapacitat mitjançant l’orientació laboral, la formació i l’acompanyament, quan s’escau, en la incorporació a un lloc de treball. Es fomenta que cada persona obtingui el màxim profit de totes les seves capacitats definint el seu objectiu professional, millorant hàbits i habilitats i rebent l’orientació necessària per realitzar una formació.
Què ofereix el SISL?
- Activitats d’ajustament laboral que simulen entorns laborals reals.
- Activitats d’ajustament personal i social per potenciar l’autonomia de cada persona.
- Tallers d’orientació, coneixement i apropament al món laboral.
- Un primer contacte real en un centre especial de treball.
- Seguiments individuals.
- Intervenció amb les famílies.
- Coordinacions amb referents sanitaris, socials i formatius.
Qui pot accedir?
- Persones entre 18 i 50 anys amb certificat de discapacitat amb diagnòstic de discapacitat intel·lectual.
- Tenir un nivell mínim d’autonomia personal i social.
- Tenir motivació per aprendre, formar-se i treballar.
Gràcies a la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.