Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El programa Fem Oportunitats millora l’ocupabilitat de les persones refugiades i migrants

El programa Fem Oportunitats millora l’ocupabilitat de les persones refugiades i migrants

El programa Fem Oportunitats pretén donar una resposta afavorint la integració social i la incorporació laboral de persones migrants, refugiades o sol·licitants de protecció internacional gràcies al suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

El servei tracta l’anàlisi i la millora de l’ocupabilitat de persones immigrades en situació d’atur, centrant-se en la identificació d’aquells aspectes intangibles de l’ocupabilitat que actuen en la inserció laboral de les persones que tenen un accés més difícil a una feina. La nostra missió és construir un pont que possibiliti a la persona enfortir la seva identitat laboral, potenciant les seves capacitats i promovent la iniciativa i el pensament crític, transformant així el seu context i aconseguint la integració sociolaboral. Amb la millora de la seva ocupabilitat s’espera incidir de manera directa en l’afectació que generalment implica la pròpia situació d’atur, especialment quan no es troben les eines o recursos personals per canviar-la i això afecta directament els diferents àmbits de la seva vida provocant malestar, frustració i ansietat.

Fem Oportunitats està dissenyat des de la perspectiva de gènere i la igualtat d’oportunitats, fent èmfasi en un treball socioeducatiu centrat en l’autoconeixement, la restitució de l’autoestima, la identificació de barreres, creences i estereotips limitadors dins i fora del món laboral, per tal de fer-los front des de l’apoderament personal. A Femarec, el programa s’ha elaborat per atendre un grup de 15 persones migrants, refugiades o sol·licitants de protecció internacional, amb l’objectiu d’empoderar-les per millorar la seva ocupabilitat.

Objectius específics del programa Fem Oportunitats:

  1. Millorar el benestar biopsicosocial de la persona que participa en les accions del programa.
  2. Empoderar a la persona en el procés cap a la projecció de la seva vida.
  3. Impulsar accions de convivència comunitària que esdevingui un instrument d’apoderament, de desenvolupament humà i de justícia social.
  4. Aconseguir la integració sociolaboral construint-se com una persona preparada per a fer front a les exigències i a la realitat del mercat laboral i formatiu actuals.

 

La tasca social de Femarec
Des de 1991, Femarec treballa per la  inserció sociolaboral de persones i/o col·lectius en risc d’exclusió social per diverses raons: atur, immigració, discapacitat, trastorn mental, dones víctimes de violència de gènere i joves, entre d’altres. L’entitat ha atès més de 45.000 persones en aquests 31 anys de trajectòria. A més, Femarec ofereix serveis a les empreses a través del Centre Especial de Treball, que dona feina estable a unes 150 persones amb discapacitat i dificultats especials.

Amb el suport de:

Oportunitats

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat