Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

8 recomanacions per un consum conscient i responsable

8 recomanacions per un consum conscient i responsable

No volíem deixar passar l’oportunitat de donar-vos algunes idees i recomanacions per fer les compres de Nadal de forma conscient i responsable. Són petits trucs i consells que ens poden ajudar a reduir el malbaratament de recursos, reforçar l’economia social i, és clar, a protegir el nostre entorn.

  1. Abans d’anar a comprar, feu un llistat amb tot el que realment necessiteu o allò que us pugui ser d’utilitat i el que us voleu gastar.
  2. Reduïu el nombre de regals, tots saben els avantatges i inconvenients de rebre una pila de paquets.
  3. Prioritzeu els regals no materials com cursos, experiències, visites a museus o entrades a espectacles i moltes més possibilitats que trobareu!
  4. Regaleu proximitat, establiments amb productes d’origen local, artesans o de comerç just i amb valor social.
  5. Regaleu productes que ajudin a generar menys residus, com les ampolles reutilitzables, iogurteres, embolcalls sostenibles, moltes opcions les trobem al costat de casa.
  6. Reduïu l’ús de paper de regal, segur, que heu trobat diferents opcions a xarxes amb propostes d’embolcall ben diferent i origina. Si en voleu una, a Femarec els nostres buquets per a nadons en són un bon exemple.
  7. Investigueu, hi ha opcions al mercat de segona mà o d’intercanvi molt interessants, amb un ampli ventall de productes que ajuden a reduir residus i a educar en la sostenibilitat.
  8. Eviteu el malbaratament alimentari, planifiqueu bé els menús i les quantitats i aprofiteu tot allò que sobra. Les restes les podeu desar al congelador per una altra ocasió o fer-ne un bon arròs… i sobretot,  consumiu productes locals i de temporada.

responsable

En definitiva, per celebrar aquestes festes de manera responsable i sostenible cal apostar per un consum conscient i respectuós amb el medi ambient.

 

 

 

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat