Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

El Departament de Drets Socials col·labora amb el Servei d’Integració Sociolaboral de Femarec

El Departament de Drets Socials col·labora amb el Servei d’Integració Sociolaboral de Femarec

El Servei d’Integració Sociolaboral (SISL) de Femarec és un recurs d’atenció social dirigit a persones amb discapacitat intel·lectual que necessiten una preparació en hàbits i habilitats laborals i socials abans d’aconseguir la inserció al món del treball.

El servei ha estat possible gràcies a la col·laboració del Departament de Drets Socials de la Generalitat, en el marc dels ajuts que atorguen anualment per a projectes i activitats per a entitats de l’àmbit de polítiques públiques socials (COSPE 2023).

En el SISL es treballa l’apoderament de les persones usuàries per potenciar la seva autonomia, la responsabilitat, participació i integració en la comunitat, fent-les protagonistes del seu propi procés. Des de Femarec les acompanyem i guiem en la consecució dels seus objectius vitals. Aquest servei també pretén conscienciar a la societat i a les empreses trencant els estigmes que persegueixen a les persones amb discapacitat intel·lectual.

.

Què s’ofereix al Servei d’Integració Sociolaboral (SISL)?

Activitats d’ajustament laboral que simulen entorns laborals reals

En funció de l’experiència i els interessos de les persones participants es deriva als usuaris en tallers diferents:

  • Taller REFEM: es simula un espai de treball amb diferents rols professionals en funció del departament en que estigui cada persona, que assumirà encàrrecs de la pròpia entitat i la creació d’un punt verd de recollida de residus.
  • Taller d’orientació laboral per a llocs administratius (TOA): Comprèn tot tipus d’activitats laborals que es relacionen amb la preparació i planificació de treballs administratius.
  • Taller d’oficis múltiples (TOM): Engloba totes les ocupacions relacionades amb el disseny, fabricació, manteniment i reparació d’objectes i/o espais. També inclou el taller d’horticultura, amb la creació, gestió i manteniment d’un hort urbà de l’entitat i el manteniment de les plantes decoratives de Femarec.
  • Pràctiques al CET: S’ofereix la possibilitat de fer pràctiques al Centre Especial de Treball (CET) de Femarec de Gestió de residus i recollida selectiva.

Tallers d’ajustament personal

  • Cuina: Aquesta activitat compren totes les accions necessàries per a la realització d’un àpat i permet treballar competències socials transversals, com ara l’adquisició d’hàbits saludables, així com estratègies pel desenvolupament de l’autonomia.
  • Alfabetització digital: s’ofereix un taller d’alfabetització digital des d’on les participants adquireixen coneixement bàsics d’ús tant d’ordinador com dels propis dispositius mòbils.
  • Càpsules: Espai setmanal on s’ofereix un programa d’aprenentatge monogràfic i adaptat a les necessitats reals de les participants.
  • Gestió del temps de lleure: Taller que té com intenció que les participants del servei aprenguin com gestionar el seu temps lliure participant activament en la comunitat més propera.

Tallers d’orientació, coneixement i apropament al món laboral
Es treballen conceptes relacionats amb el mercat laboral, tant d’empresa ordinària com de centre especial de treball. La persona farà una investigació de quin és el seu perfil professional i finalment, adquirirà tècniques de recerca de feina i formació.

Seguiment individual
Cada participants comptarà amb seguiments individuals per part dels monitors, psicòlegs i treballadors socials durant tota l’estada en el servei.

Programa de suport a les famílies
Gran part de les persones que participen en el servei conviuen amb les seves famílies. La família forma part del procés de rehabilitació i per aquest motiu, el propi servei treballa per tal de que la família es vinculi en el procés de cada participant. També es duu a terme coordinacions amb referents sanitaris, socials i formatius.

.

 

Accessibilitat