Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

La importància de la correcta gestió de residus a l’empresa

La importància de la correcta gestió de residus a l’empresa

L’any 2022 a Catalunya es van generar 3,67 milions de tones de residus industrials, un valor lleugerament inferior a l’any anterior segons l’Agència Catalana de Residus. Reciclar els residus que generen les empreses és fonamental per minimitzar l’impacte que la seva activitat té en el medi ambient.

El reciclatge evita l’extracció de noves matèries primeres donant una segona vida a productes. Però, a més de reduir el consum de recursos naturals, la reutilització de materials també suposa un estalvi energètic, ja que podem ometre certs passos en el procés de producció i, per tant, també es tradueix amb menys emissions de diòxid de carboni i altres gasos contaminants a l’atmosfera.

Un dels principals residus que generen les empreses és el paper. Fabricar paper nou a partir de paper usat consumeix un 70% menys d’energia i amb una tona de paper reciclat s’evita la tala de 17 arbres. En el cas del plàstic, es tracta d’un dels materials més perjudicials per al medi ambient i tarda entre 100 i 1.000 anys a descompondre’s. Tots els plàstics s’obtenen del petroli i amb l’estalvi d’una tona d’envasos, també reduïm el consum d’una tona de petroli. Pel que fa als productes de vidre reciclats necessiten al voltant d’un 40% menys d’energia per a la seva elaboració que si la fabricació comencés de zero.

L’estalvi energètic que suposa el reciclatge dels residus també influeix positivament en les empreses perquè pot suposar una reducció dels seus costos, fer que els seus processos siguin més eficients i incrementar la seva competitivitat.

Finalment, una correcta gestió dels residus permet a les empreses complir la legislació vigent en matèria mediambiental, millorar la seva imatge i Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

IMG 0106
La flota de Femarec, que incorporada vehicles de zero emissions, s’encarrega d’efectuar la recollida selectiva a les empreses.

 

Servei de Gestió de Residus de Femarec

Des de Femarec oferim el Servei de Gestió de Residus i Recollida selectiva per a empreses. Els residus que més gestionem són, entre d’altres, paper, cartró, ferralla, fusta, vidre, plàstic o tòner. També som centre autoritzat per la gestió de residus perillosos com, per exemple, envasos contaminants, com ara pots de pintura i de neteja o medicaments caducats.

Ajudem les empreses a planificar el seu pla de gestió de residus en funció del tipus d’activitat i la normativa vigent en cada cas, per assegurar-nos que es tracten de forma correcta i garantint totes les mesures de seguretat. Oferim la forma més còmoda, fàcil i responsable d’eliminar els seus residus.

Aquest és un dels serveis del nostre Centre Especial de Treball (CET) que dona feina a gairebé 150 persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida, a través d’una feina digna i fomentant la seva integració social.

 

CET Destrucci Confidencial
La planta de Gestió de Residus compta amb unes instal·lacions de més de 5.000 m2, maquinària avançada i més de 150 persones altament especialitzades que efectuen una acurada selecció del material que ens arriba per tal de reduïr al màxim el volum de residus irrecuperables.

 


Contacte

Contacta   93 303 53 28

Fax   93 303 53 29

Mail    gestioderesidus@femarec.cat


 

 

 

 

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat