Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

15 de març Dia Mundial de les Persones Consumidores

15 de març Dia Mundial de les Persones Consumidores

Demà, 15 de març, és el Dia Mundial de les Persones Consumidores i un bon moment per reprendre el debat sobre la sostenibilitat i el consum. En un món cada vegada més contaminat, és imprescindible equilibrar la nostra necessitat de consumir amb la protecció del medi ambient i repensar com aconseguir una bona convivència entre l’entorn i la societat. La sostenibilitat és un terme que s’ha tornat molt popular en els últims anys, es tracta d’un enfocament que integra tant el desenvolupament econòmic, com el social i ambiental i que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones avui sense comprometre la capacitat de les generacions del futur. Incloent la cura del medi ambient, ja que és vital per a mantenir els recursos naturals que necessitem per sobreviure.

L’estil de vida sostenible és una elecció conscient de viure que cerca minimitzar l’impacte ambiental i millorar la qualitat de vida. Es tracta d’un estil de vida que promou l’equilibri amb la naturalesa i els seus recursos, amb l’objectiu de mantenir-lo així per al benefici futur. Viure sosteniblement significa prendre mesures per reduir l’impacte ambiental negatiu provocat per les nostres activitats quotidianes i reconeixent la important influència que tenim els consumidors a l’hora de triar i assegurar un impacte positiu en les nostres eleccions com a persones consumidores. A mesura que l’escalfament global s’intensifica i els recursos naturals s’esgoten, és cada vegada més valuós prendre mesures per a reduir el nostre impacte ambiental. El consum responsable és una manera de fer-ho, sent conscients de les conseqüències de les nostres accions i prenent decisions que minimitzin el nostre impacte al medi ambient. Això significa optar per productes sostenibles, reduir el desaprofitament i estalviar energia. Hi ha moltes formes en què podem començar a practicar el consum responsable en les nostres vides diàries. Per exemple, reduint l’ús de plàstic, optant per reutilitzar i adquirir productes locals fent costat als agricultors i productors locals i reduint la petjada de carboni dels nostres aliments, minimitzar l’ús del transport privat, i un llarg etcètera.

Demà, Dia Mundial de les Persones Consumidores, us animem a continuar adoptant mesures que fomentin el consum responsable i que permetin un impacte positiu al nostre entorn i societat. Des de l’Agència Catalana de Consum han preparat una jornada de reflexió i debat sobre el comportament del consumidor i detectar les dificultats o reticències per integrar en el nostre dia a dia hàbits sostenibles. A partir de les 10 h del matí, en línia des del canal de YouTube @consumcat.

Femarec treballa des dels seus inicis al servei de les persones i la cura del medi ambient, pioners de l’economia circular vam entendre que calia una existència sostenible entre el desenvolupament econòmic i la preservació del medi ambient afavorint la igualtat d’oportunitats per a les persones més vulnerables.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat