Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

L’Obra Social “La Caixa” torna a fer possible el Servei d’Anàlisi de l’Ocupabilitat de Femarec

L’Obra Social “La Caixa” torna a fer possible el Servei d’Anàlisi de l’Ocupabilitat de Femarec

La col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” va fer possible que es pogués dur a terme el Servei d’Anàlisi de l’Ocupabilitat i Atenció Social (SAO) durant el passat 2021.

El projecte SAO és un servei d’inserció sociolaboral que ajuda a les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats que necessitin un procés de rehabilitació laboral que els permeti obtenir i mantenir una feina.

Es tracta d’un projecte que Femarec ha dut a terme durant quasi 20 anys.

Treballant per la inserció dels col·lectius més vulnerables

Aquest projecte té per objectiu ajudar a les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns del neurodesenvolupament a dur a terme una recerca activa de feina que els permeti una plena inserció sociolaboral. A través de diverses accions d’orientació, acompanyament i formació, Femarec dona a aquestes persones en situació vulnerable les eines i competències professionals necessàries perquè puguin dissenyar un itinerari professional que els permeti aconseguir i mantenir un lloc de treball.

La col·laboració amb “La Caixa” va fer possible que aquest projecte s’hagi pogut tornar a dur a terme i que les persones que formen part dels col·lectius més vulnerables puguin millorar l’ocupabilitat i apoderar-se a través de la feina.

Amb el projecte SAO hem atès un total de 40 persones amb discapacitat i especials dificultats durant l’any 2021 i els primers mesos del 2022.

Femarec incorpora en el procés d’aprenentatge una metodologia innovadora que defuig de mòduls tancats i de sessions magistrals i on les persones participants són el centre del procés. A través de l’aprenentatge significatiu, el treball per competències i el tracte creatiu i vivencial dels continguts, així com la introducció a les TAC, les participants adquireixen els continguts necessaris per a desenvolupar una feina en el mercat laboral. 

El projecte Femarec

Femarec és una entitat d’acció social que des de fa més de 30 anys treballa per la inserció laboral de les persones en situació més vulnerable de la nostra societat. A través de les diverses accions de formació i orientació, hem atès a més de 20.000 persones que cercaven feina, inserint-ne de mitjana un 30% cada any.

Write a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Accessibilitat