Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Dia Mundial del Reciclatge: Transformem els residus en recursos

Dia Mundial del Reciclatge: Transformem els residus en recursos

Avui 17 de maig és el Dia Mundial del Reciclatge, declarat per la UNESCO l’any 2005. Un dia per conscienciar a tothom sobre la importància de tractar adequadament els nostres residus per protegir el medi ambient.

I per això és imprescindible que apostem per l’economia circular i tinguem en compte les 3R, les tres opcions que tenim a l’hora de gestionar els residus: reduir, reutilitzar i reciclar.

Sens dubte, l’opció més òptima és reduir, ja que el millor residu és el que no es genera i d’aquesta manera preservem els recursos naturals. En segon lloc, cal plantejar-se reutilitzar i donar una segona vida als nostres objectes. I finalment, quan hem esgotat totes les possibilitats tan sols ens queda reciclar.

Des de l’Agència Catalana de Residus ens recorden que a través del reciclatge, els residus esdevenen recursos si els recuperem a través de la recollida selectiva. Cada cop que reciclem contribuïm a la millora del medi ambient, evitant l’acumulació de residus i allargant la vida útil dels materials.

Per què és important reciclar?

  • Estalviem recursos naturals i de matèries primeres
  • Reduïm el consum d’energia per fabricar nous productes amb matèries primeres
  • Reduïm la contaminació, l’emissió de gasos d’efecte hivernacle que contribueixen al canvi climàtic global
  • Ens permet crear nous llocs de treball en el sector del reciclatge i la fabricació

El reciclatge és un dels punts dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: ODS12 que des d’ara fins al 2030 pretén garantir un model de consum i producció sostenible.

Femarec i la gestió de residus

El Dia Mundial del Reciclatge és una data molt significativa per Femarec ja que l’any 1993 vam ser pioners en marxa un Servei de Gestió de Residus i Recollida Selectiva que des dels seus inicis ha generat oportunitats per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever. Anualment tractem gairebé 3.000 tones de residus: paper i cartró, plàstic, fusta metall, vidre, tèxtils, materials electrònics i molt més.

També som centre autoritzat per la gestió de residus perillosos com, per exemple, envasos contaminants, com ara pots de pintura i de neteja o medicaments caducats.

Si tens dubtes a l’hora de reciclar els residus, descarrega’t la nostra guia per saber a quin contenidor llençar-los.

Al Femarec també recuperem i reparem màquines i dispositius per a la seva reutilització, tant de xapa com de mecànica i/o electricitat, de tot el territori espanyol.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat