Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

12 reptes socials prioritaris per la Taula d’entitats del Tercer Sector

12 reptes socials prioritaris per la Taula d’entitats del Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector aglutina a més de 3.000 entitats socials no lucratives, arrelades a Catalunya i que acompanyen i ofereixen suport essencial a persones en situació de vulnerabilitat en molts diversos àmbits ja sigui des de la pobresa i exclusió, habitatge, inserció sociolaboral, discapacitat, problemàtica de trastorn mental, salut, lleure, migració i refugi, entre d’altres.

Encetat 2023, aquesta organització ha identificat quines són les prioritats socials per aquest nou any, mesures que han de garantir que les persones en situació de vulnerabilitat tinguin accés als drets socials i que ha concretat en 12 punts de caràcter urgent i imprescindibles per posar fi a les desigualtats i pobresa al nostre territori.

Assenyala com a reptes fonamentals la millora de les prestacions socials i l’accés als drets socials; la reducció i simplificació dels processos administratius avançant cap a la creació d’una finestreta única; el desplegament del pla estratègic que modernitzi i transformi els serveis socials per convertir-se en una eina de protecció adequada i eficaç a les necessitats d’avui dia; la millora del finançament de les polítiques d’ocupació i l’impuls d’un model d’atenció integrada social i sanitària que afavoreixi la comunicació i el treball conjunt, tenint en compte l’atenció els col·lectius més vulnerables, com les persones grans, amb discapacitat i necessitats especials. Per aconseguir aquests objectius és imprescindible avançar cap a l’aprovació dels pressupostos de Catalunya, que han de contribuir a la millora dels serveis d’atenció a les persones i reforçar el paper del Tercer Sector com a agent social i aliat estratègic per millorar l’impacte de les polítiques públiques.

Des de Femarec continuarem treballant per transformar la societat, perquè sigui més inclusiva, justa i equitativa i perquè tothom tingui les mateixes oportunitats. Potenciant i desenvolupant les aptituds individuals i grupals a partir de la formació i el desenvolupament personal, per impulsar i garantir la integració social, laboral i cultural de les persones en risc d’exclusió social.

Us compartim l’article de la Taula del Tercer Sector on planteja i desevolupa els 12 reptes socials prioritaris per al 2023.

 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat