Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Novetats tecnològiques per aturar la proliferació de microplàstics

Novetats tecnològiques per aturar la proliferació de microplàstics

L’escassetat d’aigua dolça s’està convertint en un dels desafiaments globals més crítics a causa de la greu contaminació de l’aigua causada per microplàstics i compostos orgànics volàtils (COV), el repte de futur depèn de trobar noves tecnologies i materials que ajudin a purificar l’aigua i resoldre aquest greu problema.

Un grup d’investigadors del Departament de Ciències Energètiques i Enginyeria de l’Institut de Ciència i Tecnologia Daegu Gyeongbuk (DGIST), Universitat Pública coreana, han desenvolupat un material filtrant que és capaç d’eliminar el 99,9% dels microplàstics de l’aigua i compostos orgànics volàtils (COV) en pocs segons, és a dir, amb una velocitat ultra ràpida.

Aquest equip ha creat el primer dispositiu de generació d’energia ecològica que elimina les partícules fines de l’aigua, eliminant els microplàstics de mida micro a nano en l’aigua, és a dir microplàstics de menys de 5 mm a partir d’un procés de purificació basat en l’energia solar.

La nova tecnologia desplegada per aquest institut és una tecnologia de purificació d’aigua sense cap comparació, amb una excel·lent eficàcia de purificació que elimina més del 99,9% dels microplàstics fenòlics i els contaminants COV de l’aigua a altes velocitats i que esperen que es converteixi en una tecnologia universal i econòmica, capaç de purificar l’aigua contaminada i subministrar aigua potable fins i tot en zones sense subministrament elèctric, ja que no requereix una font d’energia externa especial.  Aquest nou sistema està presentat en un article publicat en la prestigiosa revista ‘Advanced Materials’.

Amb aquesta nova tecnologia s’espera resoldre el problema de les diverses partícules microtòxiques presents a l’aigua i que han esdevingut una gran preocupació mediambiental. Mentre esperem una solució definitiva i viable, caldrà actuar decididament per a reduir la generació de residus, especialment els plàstics, que cada any aboquem entre 4 i 14 milions de tones als oceans, i que posen en perill la biodiversitat del nostre planeta i totes les conseqüències derivades que no tan sols recauen sobre l’entorn, sinó també sobre les persones, sigui en l’àmbit econòmic o sanitari.

Femarec i el medi ambient 
Des  de Femarec som molt conscients de la situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem, i de la necessitat de prendre consciència de la responsabilitat individual i col·lectiva que tenim tots plegats i cadascuna de les nostres actuacions per tal d’aconseguir revertir aquesta situació. El nostre compromís va més enllà dels serveis de recollida, gestió de residus i reparació de maquinària que oferim a empreses i entitats, actuant directament per minimitzar la petjada ecològica que genera la nostra activitat i assumint els objectius de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat