Un projecte al servei de les persones i del medi ambient

Actualitat

Tret de sortida del programa GreenJobs

Tret de sortida del programa GreenJobs

Frenar el canvi climàtic només és possible amb la transició cap a una economia més #verda i descarbonitzada, protegint el medi ambient i minimitzant l’impacte sobre la salut del nostre planeta. L’economia circular, que es basa a #reutilitzar, #reparar i #reciclar i que impulsa un consum més responsable per part de tots els agents de la societat, és un gran motor de creixement econòmic amb potencial per a crear nous llocs de treball.

#GreenJobs és un programa per a la creació d’ocupació a través de la formació, assessorament i intermediació amb empreses dirigit a persones. El seu objectiu principal és fomentar l’accés a la inserció laboral i l’ocupació de persones desocupades en situació de vulnerabilitat dins del sector de la gestió de residus, mitjançant la capacitació i l’adquisició de competències transversals. En definitiva, es busca que totes les persones participants aconsegueixin una formació i ocupació de qualitat.

Un dels elements més innovadors d’aquest programa és la varietat d’agents implicats en el seu desenvolupament, des dels impulsors Aigües de Barcelona i Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, fins a Acció contra la Fam com a entitat responsable de l’acompanyament i Femarec com a centre formatiu. Tots ells, han mobilitzat recursos i eines per tal de permetre la millora de l’ocupació i l’ocupabilitat de 15 joves del municipi, de 16 a 30 anys, que han abandonat els estudis i es troben en situació de vulnerabilitat. De la mà d’un itinerari formatiu centrat en el sector de la gestió de residus es pretén afavorir la seva inserció laboral, fomentar l’augment de les oportunitats educatives i, finalment, garantir-los una ocupació de qualitat.

Aquest passat dijous, dia 13 d’octubre, va tenir lloc a les nostres instal·lacions el tret de sortida del programa #GreenJobs de Sant Adrià de Besòs amb representants de totes les entitats implicades. Presidint la taula l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete; el Conseller Delegat d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos; la Delegada de Catalunya d’Acció contra la Fam, Laura Sáenz i la Presidenta i directora general de Femarec, Amèlia Clara.

Una presentació que va tenir com a eix conductor la necessitat de crear i activar programes específics de formació i ocupació per a joves amb una mirada posada en el medi ambient, com a font de noves oportunitats laborals i de creixement personal.

Des de Femarec continuarem promovent el diàleg i la participació entre institucions, sector empresarial i iniciatives privades amb finalitats socials per a aconseguir impulsar programes per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió; la #igualtat d’oportunitats per a les persones més desfavorides i la cura del #medi ambient.

Imatges de Filo Cañete, Alcaldessa de Sant Adrià de Besos, Felipe Campos, Conseller Delegat d’Aigües e Barcelona, Laura Sáenz Delegada a Catalunya d’Acció Contra la fam i Amèlia Clara, Presidenta de Femarec, en l’acte de Presentació del Projecte Green Jobs a F la seu de Femarec el 13 d’octubre de 2022

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accessibilitat